Asgari ücrette ilk somut rakam! Kuruşu kuruşuna hesaplandı

Asgari ücret zammı için mesai sürerken milyonlarca işçi ve işveren bu hafta içi yeniden toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısı için heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Çünkü ilk iki toplantıda masaya gelmeyen rakamlar ilk kez somut olarak dile getirilecek. Peki asgari ücret 3. Toplantı ne zaman? 2024 asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücrette ilk somut rakam! Kuruşu kuruşuna hesaplandı - Sayfa 1

Asgari ücret mesaisinde takvim işliyor. Şu an için 2023 net asgari ücret rakamı 11.402, brüt asgari ücret ise 13.414,50 TL olarak uygulanıyor. Ücretlerin enflasyon altında olmayacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından her fırsatta dile getirilirken zam oranının yüzde 40-50 aralığında şekil almasına neredeyse kesin gözü ile bakılıyor.

114
Asgari ücrette ilk somut rakam! Kuruşu kuruşuna hesaplandı - Sayfa 2

ASGARİ ÜCRETTE 3. TOPLANTI NE ZAMAN?

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar hafta başında gerçekleştirilen ikinci toplantının ardından yaptığı açıklamasında, “Bizleri takip edin, bu hafta içinde inşallah bir araya gelerek işin sonucuna gidilmesini düşünüyoruz” dedi.

214
Asgari ücrette ilk somut rakam! Kuruşu kuruşuna hesaplandı - Sayfa 3

3. toplantı uzlaşma toplantısı olarak dikkat çekerken ilk iki toplantıda dile getirilmeyen rakam ilk kez somut olarak masaya gelecek. Burada işverenin aklındaki rakamı paylaşacağı belirtiliyor.

314
Asgari ücrette ilk somut rakam! Kuruşu kuruşuna hesaplandı - Sayfa 4

Asgari ücret 4. toplantısı ise uzlaşılmaya en yakın rakamın ortaya çıktığı toplantı olacak. Masada alınan karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Erdoğan’ın maaşlara son dokunuşu yaparak yeni asgari ücret duyurulacak.

414