Ekonomi
20 Mar 2024 23:53 Son Güncelleme: 20 Mar 2024 23:58

Asgari ücreti bilen Fatih Portakal'dan çarpıcı emekli zammı iddiası! ‘Bir sürpriz olabilir’

Daha önce asgari ücret tahmini tutan Fatih Portakal’dan emeklilerle ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

SÖZCÜ TV Ana Haber'de emeklilerle ilgili kulis bilgisini paylaşan Fatih Portakal, "Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seyyanen zam açıklayabileceği iddia ediliyor" dedi.

2024 yılın en çok konuşulan konuşulan konuları arasında emekliye seyyanen zam konusu yer alıyor. Emekliye seyyanen zamda gelişmeler yakından takip edilirken 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesi de beklentiler arttı.

Emekliye seyyanen zamda beklentinin karşılanması beklenirken 2024 yılının ilk 6 ayında geçerli olacak zam oranı yüzde 49,25 olarak açıklanmış, en düşük maaş da 10 bin liraya yükseltilmişti.

Emekliler maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini belirtirken bir iyileştirme talebinde bulunmaya devam ederken ünlü Gazeteci Fatih Portakal tarafından dillendirilen bir iddia da emeklinin nabzını tuttu.

Emekliler seçimler öncesi yapılan açıklamalar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 yılına ilişkin ‘Emekliler yılı’ açıklaması yapmasının ardından beklenti Portakal, "Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seyyanen zam açıklayabileceği iddia ediliyor" dedi.