Politika
01 Tem 2022 21:41 Son Güncelleme: 01 Tem 2022 21:45

Asgari ücrete yapılan zam Akşener ve Davutoğlu'nu memnun etmedi! İktidara zehir zemberek sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücreti 5 bin 500 lira olarak açıklamasına Meral Akşener ve Ahmet Davutoğlu'ndan tepki geldi. Yüzde 30'luk zammı eleştiren Akşener, "Milletini enflasyona karşı koruyamayan bir iktidar siyaseten iflas etmiş, sandık zamanı gelmiş demektir" diye tepki gösterirken, Davutoğlu ise "Asgari ücreti açlık sınırının bin TL altında belirleyip sonra milletin karşısına çıkmaya hiç mi utanmadınız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul'da yaptığı açıklamada, asgari ücretin bu aydan itibaren yüzde 30'luk artışla 5 bin 500 lira olarak uygulanacağını duyurdu.

İLK TEPKİ AKŞENER'DEN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, asgari ücret zammına sosyal medya hesabında yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Paylaşımında Akşener, "Yılın başında asgari ücreti ancak açlık sınırına eşitleyip 'müjdeler olsun' diye veren iktidar, bu sefer onu bile yapamadı. Milletini enflasyona karşı koruyamayan bir iktidar siyaseten iflas etmiş, sandık zamanı gelmiş demektir" ifadelerini kullandı.

"MİLLETİN KARŞISINA ÇIKMAYA HİÇ Mİ UTANMADINIZ?"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medya hesabında yaptığı değerlendirmede, "Yazıklar olsun! Yaptığınız ek bütçe ile faize ve kur korumalı mevduat sahiplerine 500 milyar TL öderken titremeyen eliniz, asgari ücreti belirlerken mi titriyor? Asgari ücreti açlık sınırının bin TL altında belirleyip sonra milletin karşısına çıkmaya hiç mi utanmadınız" dedi.

ERKAN BAŞ'IN PAYLAŞIMI

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ise sosyal medya hesabında, "Arsızlık, utanmazlık nedir? Dün AK Partili vekil, televizyonda milletvekili maaşının yetmediğini anlatıyordu. Bugün partisi, 5 bin 500 lira asgari ücret müjdesi açıkladı" paylaşımı yaptı.