Gündem
18 Haz 2023 21:09 Son Güncelleme: 18 Haz 2023 22:46

Asgari ücret ve memur maaşı için kritik açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammına ilişkin, işveren, işçi ve kamu tarafının bir müzakere süreci yürüttüğünü hatırlatarak, "Temenni ederiz ki bu üç kesim bir ortak noktada anlaşsınlar. O da nedir? Çalışanlarımızın enflasyona ezdirilmemesi." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,  Haber Global Ankara Haber Müdürü Erdinç Özyılmaz'ın sorularını Kıbrıs'ta gerçekleştirilen özel yayında cevapladıYılmaz, son günlerde milyonlarca çalışanının kafasında dönen "Asgari ücret ne kadar olacak?" sorusuna da yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katıldığı canlı yayında öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Ümit ederiz ki bu üç kesim bir ortak noktada anlaşsınlar, o da enflasyona karşı çalışanlarımızın ezdirilmemesi. Bir sürü dengeyi dikkate almak durumundasınız. Bir taraftan işverenlerin de perspektifine bakmamız lazım. İşletmelerimiz de ayakta kalacak ki daha fazla insana iş imkanı sağlasınlar. Şimdiden nasıl bir sonuç çıkacağını söyleyemeyiz. Bekleyip göreceğiz.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI...

Taahhütlerimizi temmuz ayı içinde gecikmeden gerçekleştirme yönünde gayret içindeyiz. Son söz Meclis'te. Çok şükür çoğunluğumuz var Cumhur İttifakı olarak.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI NE OLACAK?

Ekonomi boyutunda çok güçlü bir yönetimimiz var. Geriye çok çalışmak kalıyor. İstişare ile, ilgili taraflarla konuşarak, tartışarak gideceğiz. Çok ehliyetli bir başkanımız oldu. Kadın olmasından memnuniyet duyuyoruz. Orta Vadeli Programı eylül ayında ilgili taraflarla paylaşacağız. Bütün dünyada bir problem var, büyüme hızı aşağı doğru gidiyor. Bir tarafta enflasyon var. Şimdi vatandaşımızın da ilk önceliği olan enflasyona odaklanmış durumdayız. Merkez Bankamız ve Hazine Maliye Bakanlığımız yoğun bir çalışma sergiliyor. Merkez Bankası değerlendirmelerini yapacaktır. Hep birlikte sonucunu takip ediyoruz.