Asgari ücret ve EYT’de yeni gelişme! Rakam verildi…

Milyonlarca çalışan ve yüzbinlerce emeklilikte yaşa takılanların gözü kulağı kabineden gelecek müjdeli haberde. Asgari ücretin 2022 yılında ne kadar olacağı yönünde tartışmalar sürerken EYT ile ilgili de hükümetin gündeminde bir çalışma var. Bununla ilgili gelişmeyi de Sabah gazetesi duyurdu. Gazete hem asgari ücretle ilgili kabinede konuşulan yeni rakamı hem de EYT'deki son durumu yazdı.

Asgari ücret ve EYT’de yeni gelişme! Rakam verildi… - Sayfa 1

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Asgari ücret, EYT ve 3600 ek gösterge konularında çok önemli son dakika açıklamaları yaptı.

Bilgin'in yanı sıra AK Parti kanadından Numan Kurtulmuş, Cahit Özkan gibi önemli isimler de asgari ücrete uygulanacak zam ve görüşmelerle ilgili çok kritik bilgiler verdi.

Sabah ekonomi yazarları da hem asgari ücret için düşünülen formüllere hem de başta 2022 asgari ücret ne kadar olacak? sorusu olmak üzere merak edilenleri cevapladı.

113
Asgari ücret ve EYT’de yeni gelişme! Rakam verildi… - Sayfa 2

BAKAN BİLGİN'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Asgari ücret konusunda peş peşe gelen haberler ilgiyle takip edilirken AK Parti'den de enflasyon ve tüm dünyayı tehdit eden fiyat karşısında çalışanı mağdur etmeme kararlılığına ilişkin önemli açıklamalar geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), 3600 ek gösterge ve asgari ücret düzenlemesine ilişkin, "Kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Maliyetleri ve diğer detayları çalışıp diğer bakanlıklarla ve sendikalarla bir araya gelip görüşeceğiz" açıklamasını yaptı.

213
Asgari ücret ve EYT’de yeni gelişme! Rakam verildi… - Sayfa 3

Asgari ücret tespitine ilişkin meslek gruplarının beklentilerinin saptanacağını kaydeden Bilgin, farklı işletme düzeylerinde ve sokakta bir üniversite aracılığıyla kamuoyu araştırması yapıldığını, araştırmanın sonuçlarının da kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

313
Asgari ücret ve EYT’de yeni gelişme! Rakam verildi… - Sayfa 4

 YENİ BİR FORMÜL: VERGİNİN KALDIRILMASI

Kamu Personeli Danışma Kurulu ve Üçlü Danışma Kurulu'nun toplanacağı bilgisini veren Bilgin, asgari ücretten gelir vergisi alınmamasına ilişkin soruya, "Bunun üzerinde de çalışıyoruz. Alternatif vergi modelleri ve düzenlemeler var. Bazı vergilerin kalkması için yasal düzenleme gerekirken, bazıları için Cumhurbaşkanımızın onayı gerekiyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun vereceği karar da yeterli oluyor" yanıtını verdi.

413