Asgari ücret, emekli maaşına zam ve kıdem tazminatı tahmini: Masadaki rakam belli oluyor…

Milyonlarca emekli, zam düzenlemesini merakla takip ediyor. Ekonomist Muhammet Bayram, "Sene başı itibarıyla enflasyon farkı ile beraber en az yüzde 40-45'lik bir artış emeklilerimize yapılacak" dedi. Bayram, asgari ücrete zamla ilgili de tahminini paylaştı. İşte tüm detaylar…

Asgari ücret, emekli maaşına zam ve kıdem tazminatı tahmini: Masadaki rakam belli oluyor… - Sayfa 1

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz dün, emekli maaşlarına yönelik düzenlemeye ilişkin konuştu. Yılmaz, "Çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlayarak emeklimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Düşük alanları destekleyici mahiyette bir yaklaşımımız olacak" dedi.

118
Asgari ücret, emekli maaşına zam ve kıdem tazminatı tahmini: Masadaki rakam belli oluyor… - Sayfa 2

Yılmaz kıdem tazminatı düzenlemesine ilişkin ise, “Şu anda bir çalışmamız yok. Bizim bir politikamız var hep söylüyoruz. Bu konularda geniş çalışan kesimleri ilgilendiren konularda prensibimiz var. Sendikalarla uzlaşmadan bu konularda hiçbir zaman adım atmadık atmayacağız. Bu anlamda herkes emin olsun” ifadelerini kullandı.

218
Asgari ücret, emekli maaşına zam ve kıdem tazminatı tahmini: Masadaki rakam belli oluyor… - Sayfa 3

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Milliyet'in haberine göre, milyonlarca emeklinin gözü kulağı zam oranlarına çevrildi. Peki en düşük emekli maaşında ne kadar artış yapılacak? Ekonomist Muhammet Bayram masadaki en güçlü tahminin açıkladı.

318
Asgari ücret, emekli maaşına zam ve kıdem tazminatı tahmini: Masadaki rakam belli oluyor… - Sayfa 4

Bayram açıklamasında şunları kaydetti:

418