Asgari ücret desteğinin ayrıntıları belli oldu! O çalışanlar da kapsama dahil edilecek…

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), geçtiğimiz günlerde bir genelge yayımlayarak, 2023’ün ikinci yarısında uygulanacak asgari ücret desteğinin şartlarını açıkladı. Emekli çalışanlar asgari ücret desteğinden yararlanamayacak. Öte yandan ev işlerinde çalışanlar ise kapsama dahil edilecek. İşte tüm detaylar…

Asgari ücret desteğinin ayrıntıları belli oldu! O çalışanlar da kapsama dahil edilecek… - Sayfa 1

İşverenlere asgari ücret desteğinin detayları netleşti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), geçtiğimiz günlerde bir genelge yayımlayarak, 2023’ün ikinci yarısında uygulanacak asgari ücret desteğinin şartlarını açıkladı.

2023’ün ocak-haziran döneminde günlük 13.33 lira, aylık 399.90 lira olarak verilen asgari ücret desteği; temmuz-aralık döneminde günlük 16.66 lira, aylık 499.80 lira olarak uygulanacak. Buna göre işverene verilen asgari ücret desteği yüzde 25 artırılmış oldu.

123
Asgari ücret desteğinin ayrıntıları belli oldu! O çalışanlar da kapsama dahil edilecek… - Sayfa 2

Hürriyet yazarı Noyan Doğan, destekten hangi işletmelerin yararlanıp hangilerinin yararlanamayacağını ayrıntılarıyla yazdı.

223
Asgari ücret desteğinin ayrıntıları belli oldu! O çalışanlar da kapsama dahil edilecek… - Sayfa 3

İşte asgari ücret desteği ile ilgili tüm detaylar...

323
Asgari ücret desteğinin ayrıntıları belli oldu! O çalışanlar da kapsama dahil edilecek… - Sayfa 4

- Asgari ücret desteği sadece malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi ödenen, yani uzun vadeli sigorta kollarına bağlı çalışanlar için ödenecek.

423