Asgari ücret 2024 yılında kaç TL'ye çıkacak? Tarih belli oldu

Asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Özel sektörde maaşları asgari ücret üzerinden belirlenen milyonlarca çalışan için ilk randevu 4 gün sonra gerçekleşecek. Milyonlarca işçi maaşına 2024 yılında ne kadar zam alacağını merak ediyor. İşte masadaki zam oranları ve rakamlar...

Asgari ücret 2024 yılında kaç TL'ye çıkacak? Tarih belli oldu - Sayfa 1

Tekstil, mobilya, sanayi sektörü başta olmak üzere mavi ve beyaz yakalı milyonlarca çalışan için yeni zam dönemi geldi çattı. Temmuz ayında yapılan zammın ardından 2024 yılında özel sektörde uygulanacak asgari tutardaki maaşın belirlenmesi için süreç başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu için ilk toplantı tarihi belli oldu. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? Masadaki zam oranı yüzde kaç? Hangi oranda asgari ücret ne kadar olur? İşte 2024 yılı asgari ücret zammına ilişkin ayrıntılar...

113
Asgari ücret 2024 yılında kaç TL'ye çıkacak? Tarih belli oldu - Sayfa 2

İLK TOPLANTI 4 GÜN SONRA
İşçi, işveren, hükümetten beşer kişi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantısını bu hafta yapacak. Her sene yılın son ayında yapılan toplantıların ilk 1 Aralık'ta gerçekleşecek.

213
Asgari ücret 2024 yılında kaç TL'ye çıkacak? Tarih belli oldu - Sayfa 3

ASGARİ ÜCRETLİLER İLK KEZ MASADA OLACAK
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda bu yıl bir ilk yaşanacak. Komisyon'da TÜRK-İŞ, TİSK ve hükümetin 5'er üyesi yer alacak. Önceki yıllarda toplantıya bir asgari ücretli davet eden Türk-İş'in 5 üyesinden 4'ü asgari ücretlilerden oluşacak.

313
Asgari ücret 2024 yılında kaç TL'ye çıkacak? Tarih belli oldu - Sayfa 4

2024 yılında asgari ücretin belirlenmesinde işçilerden gelen yorum ve görüşler kıstas alınacak. Asgari ücret 2024 yılında kaç TL'ye çıkacak?

413