Asena: Benim devrimim kocam!

Bir zamanlar Türkiye’nin en iyi dansçısıydı. Sahnenin tozunu attırırdı. Artık işinin ve evinin kadını Asena. Üç yıldır Hasan Dere ile evli. Almanya Dortmund’da yaşıyor ve pek mutlu. Asena, Posta gazetesinden Suna Akyıldız'ın sorularını yanıtladı.

Asena: Benim devrimim kocam! - Sayfa 1

Bir zamanlar Türkiye’nin en iyi dansçısıydı. Sahnenin tozunu attırırdı. Artık işinin ve evinin kadını Asena. Üç yıldır Hasan Dere ile evli. Almanya Dortmund’da yaşıyor ve pek mutlu. Asena, Posta gazetesinden Suna Akyıldız'ın sorularını yanıtladı.

114
Asena: Benim devrimim kocam! - Sayfa 2

Evleneceğini söyleseler inanmazdım. Nasıl karar verdin? Doğru insanı bulduğunda, “İşte budur” dediğinde evleniyormuşsun. Ben de doğru adamı buldum. Zaten hissediyorsun, inan. Sana “İşte budur” dedirten neydi? Hasan Dere. O kadar özelliği var ki hangisini sayayım? Doğru zamanda doğru kişiydi. Nesi ikna etti seni evliliğe? Beni sevmesini sevdim. Çok güzel seviyor benim kocam. El üstünde tutuyor. İnanılmaz merhametli ve güven veriyor. Her şeyimle ilgileniyor, beni mutlu etmek için elinden geleni yapıyor. Beni benden çok düşünmesi, bana sahip çıkması beni cezbetti.

214
Asena: Benim devrimim kocam! - Sayfa 3

Nasıl tanıştınız? Semiha (Yankı) ablam tanıştırdı. “Siz evlenirsiniz” dedi. Önce “Aman abla, ne gerek var” dedim. Mayıs 2016’da yurtdışında birkaç sahnem vardı. Hasan da beni takip ediyormuş. Semiha ablayı aramış, “Buraya geliyor lütfen konuş. Bizim mekana da gelsin” demiş. Semiha abla numaramı vermiş teknik şeyleri konuşmamız için. Arayınca telefonda kalakaldık. Daha önce görmüş müydün? Fotoğrafını gördüm, “Abla çok yakışıklı” dedim. Yakışıklılar hep problem olur. “Alıcısı çoktur, başımı derde sokarsınız” dedim. Aradığı gün 13 Nisan’dı, akşama kadar telefonda konuştuk. 15 Nisan’da telefona ‘Aşkım’ diye kaydettim. 17 Nisan’da da ‘Kocam’ olarak kaydettim.

314
Asena: Benim devrimim kocam! - Sayfa 4

İçine mi doğdu evleneceğin? Sanki yıllardır tanıyor gibiydim. Baktım birbirimize ciddi ciddi hesap veriyoruz. 25 Nisan’da yüzyüze geldik. İlk gördüğümde, “Benim kocam, çocuğumun babası” dedim. Elini uzattı, “El mi?” dedim ve dudaklarından öptüm. Çok enteresan, o da beni ‘Kadınım’ diye kaydetmiş. 3. yılımıza giriyoruz. Evlenme teklifi ne zaman geldi? Her dakika. “Seninle evleneceğim, alacağım, kaçıracağım seni” diyordu hep. Evlilik yaramış. İstanbul’u bırakıp Almanya’ya yerleşmek zor oldu mu? Benim devrimim kocam. O nereye ben oraya. Anladım ki onsuz yapamam.

414