Gündem
26 Şub 2023 16:14 Son Güncelleme: 26 Şub 2023 16:21

Arzu Çerkezoğlu'ndan siyasete yeşil ışık!

DİSK Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu, konuk olduğu programda siyasete yeşil ışık yaktı.

İnsan Kaynakları Profesyoneli Umut Kılınç'ın LinkedIn'de pazar günleri canlı yayınlanan programına konuk olan DİSK Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu’ndan siyasete yeşil ışık geldi

Arzu Çerkezoğlu, "3 ay sonra seçim var. Arzu Çerkezoğlu siyasete girmeyi düşünüyor mu?" sorusuna verdiği yanıtla politikaya kapıyı araladı:

"Demokrasi dediğimiz şey 5 yılda bir gidip oy vermek demek değil. Demokrasi hayatın her anında, ne kadar katılabiliyoruz ne kadar müdahale edebiliyoruz budur demokrasi. Kişisel kısımları yine DİSK örgütümüzle beraber yapılacak değerlendirmelerle mümkündür. Hepimizin bu süreçte yapacağı çok şey var. Benim de DİSK Başkanı olarak veya başka bir sorumluluk alanında ve hepimizin, sizlerin, bizi izleyen herkesin işte memlekete sahip çıkmak açısından çok önemli sorumluluklarımız var. Deprem bunu daha da ağırlaştırdı. Üzerimizdeki sorumluluğu daha da artırdı. Tabii ki, ne sorumluluk üzerimizde duruyorsa bunu yerine getirmek için hep beraber yan yana olacağız."

5 YILDIR DİSK BAŞKANLIĞI YAPIYOR

Arzu Çerkezoğlu, yaklaşık 5 yıl DİSK Genel Sekreterliği görevini yürüttükten sonra Kani Beko'nun milletvekili adaylığına karar vererek istifa etmesiyle, 2018 Mayıs'ında DİSK Genel Başkanlığı'na ilk kadın olarak seçildi. Tam 5 yıldır Türkiye'nin ikinci en büyük işçi konfederasyonun başında bulunuyor.