Polemik & Kulis
30 Mayıs 2013 09:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

ARTIK YÜZÜNE BAKMAM! İŞTE AYKUT KOCAMAN'I İSTİFAYA GÖTÜREN KONUŞMA!

İstifa mı etti Aziz Yıldırım mı gönderdi bilinmez ama bir gerçek var ki Fenerbahçe'de artık Aykut Kocaman yok.

Önceki gün yönetim kurulu toplantısı öncesinde bir araya gelen başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler ve Aykut Kocaman yeni sezonun planlamasını yapıyorlardı. İşte ne olduysa o zirvede oldu:

1.İLK TARTIŞMA ALEVLENİYOR

YILDIRIM: BU PRİMLERİ ÖDEYEMEYİZ
KOCAMAN: FUTBOLCULARIN YÜZÜNE BAKAMAM

Toplantıda Aykut Kocaman öncelikli olarak geçtiğimiz sezon alınan Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA yarı finali için belirlenen primlerin verilmesini Aziz Yıldırım 'dan isteyerek, “Başkanım bu söz verdiğimiz rakamları ödemeliyiz. Çünkü futbolcularımın yüzüne bakamam. Bu primleri vaad ettik. Yarı finale çıktılar, Türkiye Kupası 'nı aldılar. Vaad ettiğimiz primleri ödememiz lazım. Başarılı olmamız için bunları yapmamız şart” dedi. Bunun üzerine başkan Aziz Yıldırım, “Evet başarılı oldular ancak 3 kupadan birini aldılar. Bu rakamları ödeyemeyiz. Bu konuda senin de desteğin şart” deyince Kocaman, “Ben söz verdim. Ben verdiğim sözleri yeri getirmeyi severim” deyince ilk tartışma alevlendi.

2. ORTAM GERİLİYOR

KOCAMAN: BEN HEP YALNIZ KALDIM
YILDIRIM: DESTEK VERDİM YETMEDİ Mİ?

Futbolculara ödenmesi gereken primlerin ortaya atılmasıyla birlikte ısınmaya başlayan konuşmalarda ilerleyen dakikalarda da gerilim hızla tırmanmaya her iki taraf da içindekileri dökmeye başladı. Hatırlanacağı gibi 30 Aralık 2012 'de Aykut Kocaman 'ın, “Sezon sonunda UEFA Kupası 'nı alsak bile görevi bırakacağım” sözleri HABERTÜRK 'ün manşetlerinde yer almış ve Kocaman 'ın ayrılacağına dair sinyaller daha o dönemden verilmeye başlamıştı. Nitekim son tartışmalı toplantıda da bunu gündeme getiren Kocaman, “Yorgunum devam etmek istemiyorum. Zaten bir süredir yalnız kalıyorum. Yönetim kurulundan yeterli destek alamıyorum. Hep yalnız kaldık, hep tek başıma mücadele etmek zorunda kaldım” deyince Aziz yıldırım, “Ben gerekli desteği verdim yetmedi mi? Futbola bir yönetici bağlamak istemiyorum” deyince bu da ikinci kriz oldu.

3. VE İPLER KOPUYOR

YILDIRIM: GÖRÜŞMEDİĞİM ALİ YILDIRIM İLE TRANSFER YAPIYORSUN
KOCAMAN: BEN GÖREVİ BIRAKTIM

Ortamın iyice kızıştığı görüşmelerde son olarak Aykut Kocaman 'ın verdiği 5 kişilik liste gündeme geldi ve bu da iplerin tamamen kopmasına neden oldu. Kocaman verdiği bu listenin üzerinde çalışılmasını istedi. Ancak başkan Yıldırım 'ın bu listedeki isimlerin maliyetlerinin ciddi rakamlara ulaştığını belirterek bu 5 transferi de yapamayacağını söyleyince ipler kopma noktasına geldi. Özellikle Ali Yıldırım ile Aykut Kocaman 'ın Şampiyonlar Ligi finalini birlikte seyredip B.Dortmund 'un stoperi Santana 'nın menajeri ile transfer görüşmeleri yaptığını duyan başkan Aziz Yıldırım iyice çileden çıktı. Yıldırım, “Zaten sen benim görüşmediğim konuşmadığım Ali Yıldırım ile buluşup transfer çalışması yapıyorsun. Ali yönetime istifasını gönderdi ama sen hala görüşüyorsun. İyice düşün kararını ver” dedi. Bu sözlere Kocaman 'ın yanıtı net oldu: Görevi bıraktım.

4. SON NOKTA

YILDIRIM: AYKUT BENİ YORDU

Karşılıklı geçen sert tartışmalar ve restleşmelerin ardından başkan Aziz Yıldırım yönetim kurulu toplantısına girdi. Önceki akşam yaşanan bu gerilimin ardından ve dün yapılan görüşmelerde başkan Aziz Yıldırım Aykut Kocaman 'ın tavırlarından duyduğu rahatsızlığı daha açık bir şekilde yönetim kurulunda paylaşmaya başlar. Son gelişmelere oldukça sinirlenen başkan Yıldırım, “Artık ben bu Aykut 'un yüzüne bakmam. Bu süreçte beni yordu. En çok tavırları beni yordu” diyerek bir anlamda Aykut Kocaman ile artık iplerin tamamen koptuğunu net bir şekilde ortaya koyar.