Polemik & Kulis
09 Eyl 2011 23:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:47

''ARTIK SUSMASINI BİLMELİ!'' HÜSEYİN GÜLERCE HANGİ KÖŞE YAZARINA SERT ÇIKTI? (MEDYARADAR/ÖZEL)

TGRT Haber'de Salih Tuna'nın konuğu olan Zaman yazarı Hüseyin Gülerce hangi köşe yazarına "artık sus" dedi? VİDEO

TGRTHABER’DE her salı akşamı canlı yayınlanan “Asıl Mesele” programında Salih Tuna’nın konuğu olan Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ın, kendisi hakkında “Alnı secde gören komutan özlemi” eleştirisi yapmasına öfkesini gizlemeyen Gülerce, “Şimdiye kadar hiçbir şahsın ismini vererek konuşmadım. ama bu arkadaş haksızlık yapıyor. Biz ses çıkarmayınca da, bunu yuttuğumuzu sanıyor. Bir şey söylemiyorsak, sen de artık susmasını bil” dedi. Gülerce, Hakan’ın bugünkü duruşunun geçmişine yakışmadığını da savundu: “Ahmet Hakan’a yakışmıyor. Sen ilahiyat mezunu bir arkadaşsın, bu toplara girme, bırak başkası girsin. Tamam uzaklaştın ama ıslık çalınca da duy bizi geri gel ya.”

O GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYINIZ...

Gülerce’nin eleştirileri Hakan ile de sınırlı kalmadı. Gülerce, 28 Şubat’a destek veren bazı yazarların bugün tövbe etmesini, “Geçti Bor’un pazarı” sözleriyle değerlendirdi:

“Harç bitti, inşaata paydos. Hep andıçların peşinde koştunuz, kendi arkadaşlarınıza kıydınız, 25-30 senelik arkadaşlarınızı hain ilan ettiniz. Bunu yapmayacaktınız. Şimdi biz de diyoruz ki, geçti Bor’un pazarı.”

“Biz onların sandığı gibi çetele tutmuyoruz, rövanş peşinde değiliz. Çünkü bir mümin, yanlışa yanlışla cevap vermez.

“Yayın yönetmenleri kendilerinin diyemediğini başkalarına yazdırıyor. Siz buna izin verirseniz, bizim de elimiz armut toplamıyor.”

“KOSKOCA GENELKURMAY BAŞKANI, ELİNDE LAV SİLAHIYLA TİYATRO OYNADI”

Gülerce, emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un, görevde olduğu dönemde Poyrazköy’de toprağa gömülü lav silahları bulunmasının ardından boş lav silahıyla basın toplantısı düzenlemesini de “Tiyatro oynadı” diyerek eleştirdi: “Koskoca Genelkurmay Başkanı, bir lav silahını alıyor, tiyatro oynuyor. Beykoz’da yedi tane boş lav silahı bulundu ama 14 tanesi doluydu arkadaş. O zaman dolusunu da al göster.

“PKK’YA ADAM DEVŞİRME İLKOKULLARA KADAR İNDİ”

Gülerce, PKK’nın dağ kadroları için eleman bulma çabalarının da ilkokullara kadar indiğini savundu: “Güneydoğu’da PKK’nın dağ kadrolarına adam devşirme, şehirlerde ve kasabalardaki şiddet olaylarında istihdam edilecek gençleri bulma çabası ilkokullara kadar indi. Bu çok organize bir çalışma.”

MEDYARADAR/ÖZEL