Gündem
19 Mayıs 2013 10:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

ARTIK PKK İLE BİRLİKTE YÜRÜMEYECEĞİM! AYŞENUR ARSLAN KÖPRÜLERİ ATTI!

Ayşenur Arslan, gazetecilerin Ayşenur Ablası, Akşam gazetesine çarpıcı açıklamalar yaptı.

CNN Turk’ten gönderildikten sonra Üniversite’de ders vermeye başlayan Ayşenur Arslan Akşam gazetesinden Özlem Çelik Akarsu’ya konuştu. Arslan "PKK’yla ilkelerim örtüşüyordu. Öcalan’ın İslam vurgusundan sonra onlarla da artık yürümeyeceğim" dedi.

’İSLAMDAN DEMOKRASİ ÇIKMAZ’

"Öcalan’ın Türk-Kürt kardeşliği vurgusundan İslam bayrağı altında toplanma noktasına gelmiş olması ve bu mesaja Kürt cephesinde gösterilen yumuşak tavır, beni çok endişelendirdi. Bu ülkede demokrasinin eksik olduğunu söylüyorum ama laikliğin olmadığı bir ülkede demokrasi olması söz konusu değildir. Referansın İslam ise bu ülkede yaşayan insanları İslam bayrağı altında toplamaya çalışıyorsan buradan demokrasi çıkmaz. Öcalan’ın o mesajıyla AKP’nin yelkenlerine rüzgâr sağlandığı kanaatindeyim. Etnik milliyetçilik de bana yanlış geliyordu ama PKK’nın yola çıkışında, daha solda olan, kadın-erkek eşitliğinden hayata bakışa kadar benim de ilkelerimle örtüşecek bir ilkeler bütünü vardı. Oradan geriye bu noktaya mı geldiler? O zaman kusura bakmasınlar onlarla da yürüyemeyeceğim!" dedi.

“EN SAMİMİ PKK” DEDİM, SUÇLANDIM

 Arslan, Kürt siyasal hareketine bugüne kadar nasıl destek verdiyse bugün de hareketi eleştirme, yaşananları sorgulama hakkı olduğunu savunuyor.
 “Ben Medya Mahallesi’nde PKK’lı olmakla suçlandım çünkü bu oyundaki en samimi tarafın PKK olduğunu söyledim. Düşüncelerini ve amaçlarını hiçbir zaman saklamadılar. Başta ‘Öcalan ve tüm tutsaklar özgür kaldıktan sonra silah bırakmaya sıra gelir’ diyorlar ama medyadaki arkadaşlarımız bu cümleyi ısrarla görmüyor. Demirtaş, ‘Çekilme barış olarak algılanmamalı’ diyor ama herkes barış türküleri söylüyor.”