Gündem
27 Mar 2021 20:55 Son Güncelleme: 27 Mar 2021 20:59

Arnavutluk Başbakanı Türkiye’ye gelmişti! 192 bin doz aşıyla döndü

Türkiye'de aşı tartışmaları yaşanırken, Türk ilaç şirketi Keymen, Arnavutluk’la imzaladığı ticari sır niteliği taşıyan aşı sözleşmesinin ilk partisini teslim etti. 192 bin doz aşıyı almak için İstanbul’a gelen Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, THY’nin kurucusu olduğu Air Albania uçağıyla ülkesine döndü.

Çinli Sinovac’ın ürettiği Coronavac aşısını Türkiye’ye getiren Türk şirketi Keymen İlaç, geçen hafta Arnavutluk Hükümeti ile özel bir anlaşma imzalamıştı. Anlaşmanın detaylarını “Ticari Sır” olarak ifade eden ve detay vermeyen Arnavutluk’un Başbakanı, ilk sevkiyatı bizzat kendisi yaptı.

ekonomimanset.com'dan Zafer Pervin’in haberine göre; Türkiye’ye gelen Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, İstanbul’a geldi ve 192 bin doz aşıyı bizzat ülkesine götürdüğünü açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Edi Rama, şu ana kadar 1 milyon aşı temin ettiklerini, önümüzdeki 2 ay için de 500 bin adetlik aşı için sözleşme yaptıklarını söyledi.

Başbakan Edi Rama, aşıları Türk Hava Yolları’nın ortak olduğu Air Albania uçağıyla ülkesine götürdü. Arnavutluk, ocak ayından bu yana günde ortalama 700 kişiye aşı uyguluyor.