Gündem
26 Nis 2021 11:30 Son Güncelleme: 26 Nis 2021 11:43

Armağan Çağlayan'dan Aile Bakanlığı'na: Utanması gereken çocuk değil

Armağan Çağlayan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın devlet korumasındaki çocuğu ifşa etmesine ve sonrasında Bakanlığın yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın, devlet korumasındaki çocuğu ifşa etmesinin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Devlet koruması ve bakımı altında olmak, bu çocuklarımız için utanmaları, gizlemeleri gereken bir durum değil' açıklamasını yapmıştı.

Bu açıklamaya bir tepki de Armağan Çağlayan'dan geldi. Çağlayan, Twitter hesabından 'Utanması gereken çocuk değil zaten. Bil bakalım kim?' diye yorum yaptı.

NE OLMUŞTU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atanan Derya Yanık’ın, 23 Nisan’da makamında ağırladığı 10 yaşındaki çocuğa Ramazan dolayısıyla bir şey ikram etmediğini söylemesi ve çocuğun koruma evinde kaldığını dile getirmesi sosyal medyada büyük tepki topladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bakan Derya Yanık'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğuna oturttuğu koruma altındaki çocuğu ifşa etmesinin ardından başlayan tartışmalara ilişkin olarak, "Devlet koruması ve bakımı altında olmak, bu çocuklarımız için utanmaları, gizlemeleri gereken bir durum değil.Güvenlik ihtiyacı nedeniyle Bakanlığımız korumasında olan çocuklarımızın kimliklerinin gizli kalması için azami özen gösterilmekte" açıklamasını yaptı.