Televizyon
23 Eki 2021 15:22 Son Güncelleme: 23 Eki 2021 15:33

Arka Sokaklar’ın emekçileri neden dertli? Sete çıkmama kararı aldılar...

Ekranların sevilen ve reytinglerde sürekli olarak ilk 3’te yer alan dizisi Arka Sokaklar’ın emekçileri adeta kan ağlıyor.

Ekranların sevilen dizisi Arka Sokaklar’ın emekçilerinden mağduriyet haberi geldi. Yeni sezonunda, reytinglerde ilk 3’ten düşmeyen dizinin emekçilerinin henüz hiç ödeme alamadığı ortaya çıktı.

MedyaRadar’ın özel haberine göre oyuncu, ışıkçı, kameraman, sanat birimi ve senaryo ekibi başta olmak üzere emekçilerin bugüne kadar haftalıklardan 1 kuruş dahi alamadığı ortaya çıktı. Öte yandan 24 Ağustos’ta sete çıkan Arka Sokaklar’da görev alan set işçilerinin sigortaları ise daha yeni 20 Ekim’de yapıldı.

SETE ÇIKMAMA KARARI SES GETİRDİ

8 bölümün çekildiği, 6 bölümün ise yayınlandığı dizide yaşanan bu mağduriyetin ardından sonunda bıçak kemiğe dayandı. Arka Sokaklar’ın Total grubunda yine birinci olduğu gün yani dün, ekip hak ettikleri paralarını alana kadar sete çıkmama kararı aldı.

3 HAFTA SONRA İLK ÖDEME YAPILACAK

Söz konusu karar yönetime bildirildi. Bu adımın ardından 8 haftalık alacakların üç hafta sonra yapılacağı açıklandı. Bu kararla birlikte reytinglerde zirveyi elden bırakmayan Arka Sokaklar, çalışanlarını adeta 3 hafta daha açlığa terk etti.