Gündem
26 Şub 2024 09:18 Son Güncelleme: 26 Şub 2024 09:22

Arka Sokaklar’dan ‘ponzi’ çıktı! Set ekibini dolandırdı…

Arka Sokaklar set kamyonun kaybolmasının arkasındaki gerçeği MedyaRadar açıklıyor. Dizi oyuncuları set kamyonun kaybolmasını ‘Herhalde arkadaş etkilendi’ şekilde açıklasa da gerçek tamamen farklı. Şahin Halatçı isimli kamyon şoförünün ‘Kamyon alıp sizi ortak yapacağım. Dizilere kamyon kiralayacağız. Çok para kazanacağız’ diyerek set ekibinden milyonlarca lira topladığı öğrenildi. Dolandırılan set çalışanları soluğu Halatçı’nın evinde aldılar.

Son dönemlerin en çok konuşulan projeleri arasında yer alan ve gündemi takip eden dizi Arka Sokaklar bu kez ilginç bir olayla gündem oldu. Kostüm ve sanat kamyonunu kullanan şoför sete gelmedi ve ortadan kayboldu. Aracın ortadan kaybolmasıyla birlikte çekimlere bir gün ara verildi. Olay Yargıya taşındı. Yaşanan olayın bir benzeri Sanatçı Kibariye'nin de yer aldığı yılbaşı özel bölümünde konu edilmişti ve Kibariye'nin eşyalarının olduğu kamyon çalınmıştı.

GERÇEĞİ MEDYARADAR AÇIKLIYOR…

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk, Arka Sokaklar Set kamyonun ortadan kaybolmasının arka planında gerçekleşen dolandırıcılık hikayesinin detaylarına ulaştı. Arka Sokaklar dizi seti iki ekipten oluşuyor. Şahin Halatçı, bir numaralı setin kostüm ve aksesuarlarını taşıyor. Perşembe günü sete gelmeyen Halatçı’ya kimse ulaşamadı. Bir numaralı set ekibinin tüm aksesuarlarının bulunduğu kamyon adeta sırra kadem bastı. Bu sırada set çalışanlarını stres bastı. Stresin nedeni çekimlerin aksaması değil Halatçı’ya kaptırdıkları paralardan kaynaklandığı kısa sürede ortaya çıktı.

KİMSEYE SÖYLEME ZENGİN OLACAĞIZ!

Şahin Halatçı’nın set çalışanlarının kimisinden kuracağı şirkete ortak etme, kimisini verdikleri paranın yüzde elli faiziyle geri verme vaadiyle  para topladığı ortaya çıktı. Halatçı’nın bu yöntemle kimi çalışandan 300 bin, kimisinden 500 bin gibi paralar topladığı ortaya çıktı. Halatçı’nın para aldığı set çalışanlarına, ‘Kamyonlar alıp setlere kiralayacağız. Bunun için şirket kuruyorum. İster ortak olun ister verdiğiniz paraya yüzde elli faiz vereyim’ dediği öğrenildi. Halatçı, para aldığı her çalışana muhakkak ‘Kimseye söyleme’ demeyi de unutmamış. Set çalışanları, Halatçı’nın ortadan kaybolmasının ardından yapımcı firma yöneticilerine ‘Dolandırıldık’ itirafında bulununca olay polise intikal etti.

MOBESELERLE BULUNDU!

Kamyonun bulunması ise Arkak Sokaklar senaryosunu aratmayan bir yöntemle gerçekleşti. Halatçı’nın oturduğu güzergahtan başlayarak tüm MOBESE kameraları tek tek izlendi.  Sonunda Halatçı’nın kullandığı kamyon Balıkesir’de bulundu. Halatçı’yla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, set kamyonundaki aksesuarların akıbetinin de belli olmadığı öğrenildi. Halatçı’nın topladığı paraları ne yaptığı bilinmezken, set çalışanları kaptırdığı paraları kurtarmanın yollarını arıyor.