Gündem
14 Ağu 2012 18:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:01

ARKA SOKAKLAR'DAKİ GİBİ HIRSIZLIK YAPTILAR!

Ankara Emniyeti'nin operasyonunda, 12 kişiden 7'si nitelikli yağma suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

Başkentte bayan kuaföründe çalışan elemanları aracılığıyla tespit ettikleri evlere hırsızlığa giren suç örgütü, Balgat’taki son girişimlerinde suçüstü yakalandı. Nitelikli yağma suçlarını işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden 7’si tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

EŞZAMANLI OPERASYON
Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Mersin, Diyarbakır, Adana ve Balıkesir illerinde suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, örgüt faaliyetleri kapsamında nitelikli yağma, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve hırsızlık suçlamasıyla 12 şüpheliye yönelik eşzamanlı operasyon gerçekleştirdi.

Operasyon sonucunda, 12 kişi örgüt üyeliği suçlamasıyla gözaltına alındı. Zanlılardan Gülçin A. (29), Ali K. (50), Kadir B. (25), İsmail S. (27), Yener K. (34), Ferhat S. (21) ile Abdurrahim A. (25) çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR
Örgüt üyelerinin eylem gerçekleştirecekleri evleri, bayan kuaföründe çalışan elemanları aracılığıyla tespit ettikleri ve bu yöntemle Ankara’da 3 nitelikli yağma, 3 hırsızlık ve hırsızlığa teşebbüs olayı gerçekleştirdikleri bildirildi.

Balgat’ta emniyet güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonla bir eve girerken suç üstü yakalanan örgüt üyelerinin 8 ayrı olaya daha karıştığı belirtildi.

Şahısların evlerinde yapılan aramalarda; bazı kişilerin kimlikleri, hırsızlık yapmak için kullanılan tornavida, kapı göbeği ile diğer malzemeler ve çalıntı bazı eşyalar bulundu.

KOMŞUSUNU GASP EDİP GEÇMİŞ OLSUNA GİTMİŞ
Çete elebaşı Gülçin A.’nın, Ankara’daki kapı komşusunun evini de soydurduğu belirtildi. Gülçin A.’nın çete elemanlarının soygun yapıp ayrılmasından sonra da komşusuna giderek geçmiş olsun dileğinde bulunduğu ve birlikte polisi aradıkları kaydedildi. Gülçin A.’nın komşusuna, "Merak etme, bunu yapanlar en kısa zamanda bulunacak. Cana geleceğine mala gelsin. Senin sağlığın iyi ya, gerisi hallolur" diyerek evini soydurduğu kapı komşusunu teselli ettiği öne sürüldü.

’ARKA SOKAKLAR’DA İŞLENMİŞTİ
Başkent’te yaşanan kuaförde çalışan hırsız elemanlar olayının aynısı ’arka Sokaklar’ dizisinde konu edilmişti. Dizideki senaryo şöyleydi:

Rıza ve ekibi aldığı ihbar üzerine Burcu isimli bir vatandaşın evine gider. İki ayda üçüncü hırsızlık olayıdır bu ve Burcu artık evinden taşınmaya karar verir. Alınan ifadeler ve yapılan araştırma neticesinde bu hırsızı bulmak için Zeynep ve Aylin, Burcu Hanımın devamlı gittiği kuaföre müşteri olarak gidip olayı çözmeye çalışır. Kuaförün sahibi Tolga’ysa çok düzgün ve temiz bir adamdır. Konunun çözümü için Zeynep ve Aylin’e yardımcı olmaya çalışır. Ne tesadüftür ki Suat ve Nazike de aynı kuaföre gider. Sat ve Nazike’nin evlerine girmek isteyen hırsız, gizlice çantalarından anahtarı alıp çoğaltır ve geri yerine koyar. Hırsız gece olup Suat’ın evine girince, Suat’ın kocası polis memuru Hüsnü’ye yakalanır.