Gündem
08 Eyl 2017 17:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 23:06

Arjantin'deki fuarda Türkiye rüzgarı!

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te 2-3 Eylül tarihlerinde düzenlenen Colectividades EXPO Fuarı'nda Türkiye, Yunus Emre Enstitüsü, Arjantin Türk Konsolosluğu ve THY işbirliği ile temsil edildi.

Yunus Emre Enstitüsü'nün bir süredir Latin Amerika ülkelerinde sürdürmekte olduğu çalışmalara yeni bir halka eklendi. Ülkenin önemli fuar tanıtım etkinlikleri arasında yer alan faaliyette Türkiye’nin Buenos Aires Büyükelçiliği, Arjantin'e akredite Sao Paolo kültür ataşeliğimiz ve THY ile birlikte ülkemizin tanıtımına büyük katkıda bulunuldu.



Ebru ve Türk kahvesi ile tanıştılar

Dünyaca ünlü ebru sanatçı Garip Ay fuar süresince büyük ilgi gören bir dizi atölye çalışmasına imza attı. Türkiye standını ziyaret eden Arjantinlilere geleneksel Türk kahvesi ikramı yapıldı ve Türk Kahvesi hakkında bilgiler verildi.



Türk standına yoğun ilgi

Ayrıca ülkenin televizyon kanallarında çokça izlenip beğenilen oyuncu Gözde Mukavelat fuar standımızın konuğu olarak Arjantinli hayranlarıyla buluştu. Sanatçı çok sayıda röportaj verip bazı televizyon programlarının da konuğu oldu. Yaşanan ilgiden dolayı Expo Genel Koordinatörü Türkiye standını ziyaret ederek teşekkür etti.