Gündem
11 Nis 2014 14:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Arınç'tan Saba Tümer ve Alo Fatih açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, televizyon çalışanlarının işten çıkarılması konusunun serbest piyasa ekonomisinde arz ve talep dengesine göre belirlendiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Bülent Arınç, programların ne zaman ve hangi şekilde yayınlanacağını düzenleme ve kontrol yetkisinin yayıncı kuruluşların editoryal bağımsızlığı kapsamında olduğunu belirterek şöyle devam etti:

KANAL YÖNETİMİNİN İNSİYATİFİ

"Buradan hareketle 'Saba Tümer ile Bugün' isimli programın kanal yönetiminin kendi inisiyatifiyle yayından kaldırıldığı değerlendirilmektedir. Programların yayından kaldırılma gerekçesini açıklamak, yayın kuruluşlarının takdirinde olan bir konudur. Yayın kuruluşlarının, değişik tarihlerde, çok sayıda programı, bazen başlamadan, bazen başladıktan hemen sonra, bazen öngörülen süre öncesinde bitirdikleri medyada sıkça dile getirilen hususlardandır.

SERBEST PİYASA EKONOMİSİNİN ARZ VE TALEP DENGESİ

Televizyon çalışanlarının işten çıkarılması konusu serbest piyasa ekonomisinde arz ve talep dengesine göre belirlenmekte olup, Bakanlığıma bağlı kuruluşların görev, yetki ve sorumluluk alanına girmemektedir."

SES KAYITLARINDA SABA TÜMER İDDİASI

Seçim öncesi sızdırılan ve "alo Fatih" olarak bilinen ses kayıtlarından birinde Başbakan Erdoğan'ın Ciner Medya yöneticisi Fatih Saraç'a Saba Tümer'in Show TV'de yayınlanan programı sebebiyle tepki gösterdiği iddia edilmişti. Kayıtlarda Erdoğan'ın Tümer'in programında yorumcu olarak görev yapan ilahiyatçı Yaşar Nuri Öztürk'ün eleştirileri nedeniyle yayına müdahale ettiği ve Tümer'in kanaldan ayrılmasına neden olduğu öne sürülmüştü.