Televizyon
06 Ağu 2014 08:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:32

Arınç'tan eşitlik itirafı; Demirtaş'ın TRT ayarına ilginç yanıt!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Selahattin Demirtaş'ın TRT'ye yönelik sözlerine yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Star Televizyonunda katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. 
 
Arınç, Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın TRT'ye yönelik sözleri ile eşit ve adil yarışın olmadığı eleştirilerine yönelik olarak "Süre bakımından eşit olmayabilir. Burada eşitlik yok, burada adalet olacak. Eşitlik olabilir mi? Sen kimsin, o kim, bu kim? İyi ama bir adayımızın da 11 parti tarafından destek söylenmiyor mu? Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun... Bunu düşünürsek, MHP genel başkanın sözlerini veriyoruz, Kemal Kılıçdaroğlu Beyefendi'nin sözlerini, bu desteklediği iddia edilen partiler veya sivil toplum kuruluşlarının açıklamalarını da veriyoruz. Ekmeleddin Bey ile onların konuşmalarını toplarsanız, Tayyip Bey'in belki de önüne geçecek. Sadece Ekmeleddin İhsanoğlu'nun konuşmalarıyla bir eşitlik olmaz ki, burada adalet var" diye konuştu.

"Burada eşitlik yok, burada adalet olacak"        
 
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın TRT'ye yönelik sözleri ile eşit ve adil yarışın olmadığı eleştirilerine yönelik ise Arınç, "Sayın Selahattin Demirtaş TRT'deki yasal konuşmasında niye mizahi bir anlayışla böyle söylemiş olsun. Ben hatta bu yalın ve düz cümlelerden TRT'yi övdüğü kanaatine varıyorum" ifadesini kullandı.        
 
İhsanoğlu, Demirtaş ve Erdoğan'ın seçimlere ilişkin çekimlerinde iki YSK üyesinin süreyi hesaplayıp zabıt tuttuklarını, ne koşulduğuna baktıklarını kaydeden Arınç, "YSK, seçimin adaletli ve eşit olması konusunda tek yetkili organ. Bugüne kadar da YSK'dan biz bir iki uyarının dışında ciddi bir eleştiri, suçlama almadık" dedi.        
 
Siyasilerin TRT'yi her zaman eleştirebileceğini söyleyen Arınç, şunları ifade etti:        
 
"Dün akşan televizyonu açtım Selahattin Demirtaş'ın konuşmasını canlı veriyoruz sonuna kadar, Ekmeleddin'in Bey'in konuşmalarını canlı veriyoruz. Süre bakımından eşit olmayabilir. Burada eşitlik yok, burada adalet olacak. Eşitlik olabilir mi? Sen kimsin, o kim, bu kim? İyi ama bir tane adayımızın da 11 parti tarafından destenlendiği söylenmiyor mu? Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun... Bu 11'in üçünü bile sayamadılar. Hangi partilerdir onlar, hangi tabelalardır, bilmiyorum. Fakat bunu düşünürsek, MHP genel başkanın sözlerini veriyoruz, Kemal Kılıçdaroğlu Beyefendi'nin sözlerini, bu desteklediği iddia edilen partiler veya sivil toplum kuruluşlarının açıklamalarını da veriyoruz. Ekmeleddin Bey ile onların konuşmalarını toplarsanız Tayyip Bey'in belki de önüne geçecek. Sadece Ekmeleddin İhsanoğlu'nun konuşmalarıyla bir eşitlik olmaz ki, burada adalet var. Sayın Selahettin Demirtaş'ın konuşmaları, HDP tarafından aday gösterilen bir cumhurbaşkanı adayı. Yani ne olacaktı? Bir başbakan, AK Parti genel başkanıyla eşit olarak mı konuşma olacaktı. Adaleti gözetiyoruz. Geçmişte az verilmiş olabilir, bunu kabul edeyim ama son YSK'nın da uyarısıyla onların da müracaatıyla daha çok konuşmalarını ve etkinliklerini vermeye başladık. Şu anda TRT konusunda 'eşitsiz, adaletsiz davranıyor' diye kimse söylemesin. Çünkü YSK yaptığımız her şeyi zaptu rapt altına alıyor ve bir taraftan da RTÜK'e talimat veriyor ki bu yayınlar izlensin ve denetlensin diye."