Gündem
25 Şub 2014 12:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:57

Arınç'tan "canlı yayın" yanıtı! Televizyonlara direktif verildi mi?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti'yle ilgili iddiaları yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin etkinliklerinin canlı yayınlanması konusunda hükümetin herhangi bir direktifi bulunmamaktadır" dedi.

Arınç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesini Türkiye Radyo - Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgi notuyla yanıtladı.

Arınç, tarafsız kamu tüzel kişiliğine sahip bir yayın kuruluşu olan TRT'nin kamuoyunu ilgilendiren konularda toplumun çeşitli kesimlerine hitap edecek bir denge içerisinde gerekli, yeterli ve doyurucu yayınlar yapmakla yükümlü olduğunu belirterek, "Ve görevini bu çizgi çerçevesinde yerine getirmeye çalışmaktadır. Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu'nun 20'nci maddesi uyarınca, Hükümetin ve TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin açıklama ve faaliyetlerine, haber değeri ve niteliği taşıması şartıyla TRT'nin haber ve haber programlarında tarafsız ve yorumsuz olarak yer verilmektedir" dedi.

Siyasi parti faaliyetlerinin TRT kanallarında yayınlamasında partilerin TBMM'deki temsil oranları dikkate alındığını, haberlerde iktidar partisinin yanı sıra muhalefet partilerine de yer verildiğini ifade eden Arınç, "Siyasi partilerin genel başkanlarının Meclis grup toplantısındaki konuşmaları her hafta canlı olarak yayınlanmakta, ayrıca genel başkanların gündeme ilişkin açıklamaları, basın toplantıları, mitingleri ile parti sözcülerinin haber değeri taşıyan açıklamaları yayınların akışına göre canlı verilmeye çalışılmakta ya da bültenlerde haber olarak değerlendirilmektedir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin etkinliklerinin canlı yayınlanması konusunda hükümetin herhangi bir direktifi bulunmamaktadır" dedi.