Gündem
28 Şub 2016 01:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:22

Arınç'tan bomba MGK iddiası! Erdoğan hangi komutana "Terbiyesizlik yapma" dedi?

Bülent Arınç, Erdoğan'ın yüksek rütbeli bir askere imam hatipler hakkında olumsuz konuştuğu için "Bana bak. Otur oturduğun yerde. Terbiyesizlik yapma" dediğini aktardı.

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın MGK'da imam hatipler konusunda bir komutana çıkıştığını ve ‘Bana bak, otur oturduğun yerde terbiyesizlik yapma. Ben de o imam hatip lisesinin mezunu bir delikanlıyım’ cevabını verdiğini iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler dizen Arınç, Erdoğan için "altın neslin bir delikanlısı" ifadesini kullandı.

Son zamanlarda Erdoğan karşıtı çıkışlarıyla gündeme gelen eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Türk Talebe Birliği’nde (MTTB) ‘28 Şubat ve Türkiye’de Demokratikleşme Süreci’ konulu konferansa katıldı. Arınç konuşmasında sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler dizdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a teşekkür edilmesi gerektiğini belirten Arınç, AKP öncesinde Türkiye’de 10 yılda bir ihtilal, 5 yılda bir muhtıra yapıldığını belirtti ve şöyle devam etti: “Bunların hepsi yıkıldı hamdolsun. Allah’a hamd ediyoruz ki bir AK Parti mensubu olarak bu ülkeye yaptığım en büyük hizmetlerden bir tanesi, sivil-asker ilişkilerini demokratik ülkelerde olduğu gibi normalleştirmek ve Türkiye de darbe dönemlerini kapatmak ve darbecilerden hesap sormaktır. 12 Eylülcülerden soruluyor, 28 Şubat davası da devam ediyor. Bu yüzden 2002’den bu yana ülkemizi en azından 13 yıl başbakan olarak yönetmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür borcumuz var.”

ALTIN NESLİN DELİKANLISI (ERDOĞAN), OMZU KALABALIK BİRİNE MGK’DA HADDİNİ BİLDİRDİ

28 Şubat sürecinde Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya’nın, dönemin başbakanı merhum Necmettin Erbakan’a hakaret ettiğini iddia eden Arınç, “Onun yüzüne karşı ne kadar terbiye dışı bir konuşma yapıldığını gördük. Allah nasip etti 2004, 2005’de ben o zaman MGK’da değilim, Meclis Başkanıyım. Aynı şeyi yapmak isteyen birisine -merak ederseniz sonra kulağınıza söylerim kim olduğunu- o zamanın Başbakanı Tayyip Erdoğan, ‘Bana bak, otur oturduğun yerde terbiyesizlik yapma. Ben de o imam hatip lisesinin mezunu bir delikanlıyım’ cevabını verdi. Bunları yaşamak ve duymak insanın bütün çilelerini unutturuyor. Herkes oturdu, haddini bildi. Öyle ağzını açmış kocaman diliyle iltica, yobazlık, imam hatip bilmem ne. Bunları tehlike olarak gören omzu kalabalık birisine altın neslin bir delikanlısı ‘ağzımı açtırma bana, otur oturduğun yerde kafamı kızdırma, gelirsem sana şöyle yaparım’ diyor. Tutanaklardan okuyabilirsiniz. Allah cesaret sahibini izzet sahibi yapar. Cesaretli olana izzet kazandırır. Bugüne kadar ne yapıldıysa cesaretimizden, dik duruşumuzdan, izzetimizdendir. Allah bizi aziz kıldı, bize hücum edenlerin hepsi rezil oldu.” diye konuştu.