Gündem
18 Ağu 2015 18:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:49

Arınç'ın "Suç Makinesi" sözlerine takipsizlik!

Evrensel ve Özgür Gündem gazetelerine "suç makinesi" diyen Arınç hakkındaki suç duyuruları "yasama dokunulmazlığı" gerekçesiyle düştü.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın Evrensel ve Özgür Gündem gazetesi için “Bunlar suç makinesi” sözleriyle ilgili suç duyularıyla ilgili kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Ayhan imzalı kararda Arınç’ın sözleri “haberleşme, düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti” kapsamında kabul edilmenin yanı sıra, Arınç’ın “yasama dokunulmazlığı” nedeniyle kovuşturmaya yer olmadığı ifade ediliyor.

NE OLMUŞTU?

24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü Habertürk’te konuşan Arınç, Özgür Gündem ve Evrensel gazeteleri için şunu demişti:

“"...Benim daha sözlerim bitmedi. Elimde bir dosyayla geldim ama süre kalmadı. Bakın size göstereyim. Özgür Gündem ve Evrensel'in de içinde olduğu, diğerlerini saymayayım birçok gazete… bunlar suç makinesi. Bunlara dava açsak cezalara boğulurlar. Terör örgütünün eylemlerini öven ifadeler kullanıyorlar. Bazı isimlerle köşe yazıları yazıyorlar. Ama biz onlara bu kadar çok dava açsak bu davaları da kullanırlar. Yine çıkar aynı şeyleri yazarlar."

Arınç’ın sözleri üzerine gazeteci, yazar ve hak savunucusu 26 kişi Arınç hakkında hakaret ve iftira gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. (BİANET)