Gündem
24 Ağu 2011 11:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:43

ARINÇ TV'LERİN DE PATRONU OLDU!

‘'RTÜK bana bağlı değil'' diyerek yakınan Bülent Arınç'ın istediği oldu. Arınç artık, TV'lerin de tek patronu&...

Hükümetin, Avrupa birliği Bakanlığının kuruluş yasasına ilişkin Kanun Hükmünde Kararname'nin içine eklediği bir madde ile Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, TV’lerin de tek patronu oldu.

Yapılan değişiklik ile ‘’RTÜK bana bağlı değil, benimle ilgili bir kuruluş. Yetkim olsa Zahid Akman’ı görevden alırdım’’ diyen, izdivaç programları için de ‘’Afedersiniz, kusmak istiyorum’’ diyerek, RTÜK’ü eleştiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın istediği oldu. Değişiklik ile, 8 üst kurulun her türlü faaliyet ve işlemlerini denetlemeye, ilgili bakan yetkili olacak. Bu üst kurullar ve özerklikleri kaldırılarak, bağlandıkları bakanlar şöyle:

Radyo TV Üst Kurumu (Bülent Arınç- Başbakan Yardımcısı)
Telekomünikasyon Kurumu (Binali Yıldırım-Ulaştırma Bakanı)
Sermaye Piyasası Kurumu (Ali Babacan-Başbakan yardımcısı)
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (Ali Babacan-Başbakan yardımcısı)
Enerji Piyasası Kurumu (Taner Yıldız-Enerji Bakanı)
Kamu İhale Kurumu (Mehmet Şimşek-Maliye Bakanı)
Rekabet Kurumu (Hayati Yazıcı- Gümrük ve Ticaret Bakanı)
Tütün ve Alkollü içecekler düzenleme kurumu ( Mehdi Eker- Gıda Tarım Bakanı)

CHP MAHKEMEYE GİDİYOR
Öte yandan bu düzenlemenin üst kurulların özerkliğini yok ettiğini savunan CHP iptal için yargıya başvuracak. CHP Grup Başkavekili Akif Hamzaçebi, ‘’Düzenleyici ve denetleyici kurumlar doğrudan ilgili bakanların yönetimine verilmektedir. Hükümet bu kurumları kendi kontrolüne almak istemektedir. Artık RTÜK bağımsızlığını kaybetmiş ve hükümetin kontrolüne çok açık şekilde girmiştir. İlgili bakanın denetim yetkisi, RTÜK başta olmak üzere tüm düzenleyici ve denetleyici kurumlar üzerinde ‘Demokles’in kılıcı’ gibi sallanacaktır” dedi.