Gündem
10 Kas 2013 09:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:45

ARINÇ İLE ERDOĞAN ARASINDA BAŞKA BİR KRİZ DAHA VAR!

Erdoğan ile Arınç arasında ‘atama' krizi de var. Başbakan, Arınç'a yakınlığıyla bilinen TRT üyesinin kararnamesini iki aydır imzalamıyor

Baş­ba­kan Tay­yip Er­do­ğan, öğ­ren­ci­le­re yö­ne­lik “Kız­lı er­kek­li ay­nı ev­ler­de ka­lı­yor­la­r” söz­le­ri­nin ar­dın­dan Baş­ba­kan Yar­dım­cı­sı Bü­lent Arın­ç’­la ters düş­tü. Si­ya­set­te uzun yıl­lar­dır bir­lik­te yü­rü­yen iki­li­nin ara­sın­da­ki çat­lak gi­de­rek bü­yü­yor. Er­do­ğan, Arın­ç’­a ya­kın­lı­ğıy­la bi­li­nen TRT Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üye­si Re­cep Şa­hi­n’­in ikin­ci kez gö­re­ve atan­ma­sı için ha­zır­la­nan ka­rar­na­me­yi iki ay­dır im­za­la­mı­yor. Arın­ç’­ın, yet­ki­si ala­nın­da­ki TRT, Ana­do­lu Ajan­sı (AA), Türk Ta­rih Ku­ru­mu ve RTÜ­K’­ten tem­sil­ci­ler­le yap­tı­ğı bay­ram soh­be­ti de or­ta­ya çık­tı.

AK­P ­o söz­le­ri kaldırdı

SÖZ­CÜ­’nün edin­di­ği bil­gi­ye gö­re Arınç, Baş­ba­ka­n’­ı ‘3 ço­cu­k’ için de eleş­tir­di. Arın­ç’­ın “Baş­ba­ka­nı­mız 3 ço­cuk da 3 ço­cuk di­yor. Ço­cu­ğu ol­ma­yan­lar üzü­lü­yor di­yo­ruz ama inat edi­yo­r” de­di­ği kay­de­dil­di. Arın­ç’­ın, “İ­ti­ba­rı­mın yıp­ra­tıl­ma­sı­nı is­te­mem. Bi­ri­le­ri­nin kum tor­ba­sı ha­li­ne ge­ti­ril­mek is­te­me­m” şek­lin­de­ki açık­la­ma­sı, An­ka­ra ku­lis­le­ri­ni de “İs­ti­fa ede­cek mi?” söy­len­ti­le­riy­le ha­re­ket­len­dir­di. Er­do­ğa­n’­ın tep­ki­si­ne gö­re is­ti­fa­nın gün­de­me ge­le­bi­le­ce­ği be­lir­ti­li­yor.