Gündem
17 Tem 2012 15:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:55

ARDA TURAN'DAN TÜRK TARAFTARLARI ÇILDIRTACAK SÖZLER!

Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli yeteneklerden biri olan Arda Turan'ın bu sözleri olay yaratacak.

Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli yeteneklerden biri olan Arda Turan bugün geldiği noktaya çok çalışarak ve hedeflerinden vazgeçmeyerek ulaştığını söyledi. Türkiye'de taraftarın futboldan çok fazla anlamadığını belirten Arda, "İspanyollar futboldan çok iyi anlıyor" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Gençlik Spor' dergisine açıklamalarda bulunan Atletico Madrid ve A Milli Takım'ın önemli futbolcusu Arda Turan, UEFA kupası hayaliyle büyüdüklerini belirtti. Galatasaray'ın UEFA kupasını kazanan ekibinin içinde olmayı çok istediğini ifade eden Arda, "Şuan o mutluluğu yaşıyorum. En çok da annem ve babam için sevindim" dedi.

"İSPANYOLLAR FUTBOLDAN ÇOK İYİ ANLIYOR"

Türkiye'de gol atmanın, asist yapmanın çok önemli olduğunu hatırlatan Arda, "Dünyanın her yerinde böyle ama burada insanlar kimin takım için ne verdiğini görüyorlar. Futboldan çok iyi anlayan bir seyirci var burada. İspanyollar futboldan çok iyi anlıyor. Bizde çoğu taraftar futboldan çok fazla anlamıyor. Bu benim fikrim. Biz futbolu çok seviyoruz ama futboldan anlamak ayrı bir şey.

İlk geldiğim zaman da şunu söyledim. Hayatım boyunca bir sürü kötü maç oynadım. Ama burada asla kötü mücadele etmeyeceğim. Size bunun sözünü veriyorum dedim. Bugüne kadar hiçbir maçta kötü mücadele etmedim. Zaten insanlara da ancak bunun sözünü verebilirim. İyi oynayacağım diye söz veremem. Futbol bu, bazen gününde olmazsın ama mücadele edersin" diye konuştu.

"AVRUPA'DA OYNAMAK BÜYÜK BİR İŞTİR"

'Ülkemizdeki futbolcu arkadaşlarına buralara gelmeyi tavsiye edermisin?' sorusuna ise Arda, "Gelsinler. Hiç durmasınlar gelsinler. Görsünler, baksınlar yapabiliyorlar mı. Atletico Madrid, Barcelona, Real Madrid olması gerekmez. Avrupa'ya gelmek Avrupa'da oynamak büyük bir iştir. Ülkemizdeki futbolcularının çok azının ismini biliyorlar. Türkiye'yi temsil etmek gerek buralarda" cevabını verdi.

"BEN BAYRAMPAŞA'DA YETİŞTİĞİM İÇİN ARDA'YIM"

'İstanbul Bayrampaşa'da yetişmek sana ne kattı?' yönündeki soruyu ise Arda, "Ben Arda isem Bayrampaşa'da yetiştiğim için Arda'yım. Sokak hayatını, insanların sokakta ne düşündüğünü biliyorum. Samimi ortamlardan, saf ortamlardan geldim. Ben onlardan biriyim. Hiçbir zaman değiştiğini düşünmüyorum. Kıyafetlerin değişiyor. Benim karakterim değişmedi" diye cevapladı.

"KARİYERİMDEKİ KIRILMA NOKTASI MANİSASPOR"

Futbol hayatındaki en önemli kırılma noktasını anlatan Arda Turan, "O zaman Manisa'yı Ersun Hoca çalıştırıyordu. Manisa'ya transferim söz konusu olunca Emre Belözoğlu ve Orhan Ak bu transferin gerçekleşmesinde büyük etkileri oldu. O sıralar Galatasaray'dan yıllık 180 bin lira alıyorum. Ersun hoca yıllık 35 bin lira ve 2 bin 500 lira da maaşla beni istedi. O sıralar Kayseri Erciyes'i çalıştıran Bülent Korkmaz abi beni aradı. Daha büyük bir para teklif etti. Bülent abiye 'Seni canım kadar severim ama Ersun Yanal'a söz verdim' dedim. Bülent ağabey söz verdiğimi öğrenince 'Kardeşim hiç önemli değil, oraya git' dedi. Çünkü biz sözümüzün eri olmayı onlardan öğrendik. Arif abiden, Bülent abiden, Okan ağabeylerden öğrendik" dedi.

"MESSİ İLE KİMSE KIYASLANAMAZ"

Messi ve Ronaldo kıyaslamasından bahseden Arda, "Ronaldo inanılmaz bir oyuncu, büyük donanımlara sahip ama Messi ile kimse kıyaslanamaz, Ronaldo'nun daha fazla donanımı var. Kafa şutu falan ama oyuncu zekası komple bir futbolcu olarak Messi'ye kimse yaklaşamaz" diye kaydetti.