Gündem
22 Oca 2014 17:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:53

Arda Turan yılın sporcusu seçildi

2013 yılında spor dünyasının zirveye çıkan isimleri siyaset, iş ve spor dünyasından seçkin davetlilerin katıldığı törenle ödüllerini aldı.

Görkemli gecede; Arda Turan, Fatih Terim gibi ödül alan yıldız isimlerin yanı sıra Burcu Esmersoy, Acun Ilıcalı, Pelin Batu, Alper Kul, Tanem Sivar gibi isimlerin de aralarında olduğu ünlü konuklar yer aldı.

60 yıllık mazisiyle bir klasik haline gelen Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri,
21 Ocak 2014 tarihinde Swissotel’de düzenlenen davetle açıklandı. Milliyet okurlarının oyları ile 2013 yılında zirveye çıkan isimlere ödülleri, Sine Büyüka ve Candaş Tolga Işık’ın sunumuyla yapılan törende verildi. Yıldırım Demirören’in ev sahipliğini üstlendiği geceye siyaset, iş ve spor dünyasından seçkin konuklar yoğun ilgi gösterdi.

Aralarında; Ali Şen,  Levent Kızıl, Harika Güral, Şansal Büyüka, Güneri Civaoğlu, Ender Mermerci, Ebru Şanver, Cüneyt Asan, Burcu Esmersoy, Acun Ilıcalı, Pelin Batu, Alper Kul, Tanem Sivar’ın da olduğu sanat, iş ve spor dünyasının ünlü isimleri bu özel gecede güzellikleri ve şıklıkları ile göz doldurdu. Renkli anların yaşandığı törende, Sertab Erener’in vokalisti Zeynep Doruk da sesiyle ve performansıyla konukları büyüledi.

Integral Forex ana sponsorluğunda gerçekleşen gece, Lig TV’den şifresiz ve canlı olarak yayınlandı. Continental ve Uludağ Limonata’nın sponsor olduğu ödül töreninin iletişim sponsorluğunu ise Türk Telekom üstlendi. Türk Telekom geceyi kurumsal Facebook sayfasından canlı olarak yayınladı.

Yılın Sporcusu Arda Turan

Milliyet'in geleneksel 'Yılın Sporcusu' ödülünün sahibi Atletico Madrid'li milli futbolcu Arda Turan oldu. Rakiplerine büyük bir fark atarak birincilik koltuğuna oturan Arda Turan’ın yanı sıra; Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan 'Yılın Spor Adamı' ödülünün sahibi olurken, Galatasaray'ın dünyaca ünlü Fildişili golcüsü Didier Drogba 'Yılın Futbolcusu' seçildi. 2013 yılında tüm kupaları alan Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı 'Yılın Takımı' kategorisinde kürsünün zirvesinde yer aldı. A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 'Yılın Antrenörü' ödülüne layık görülürken, kısa bir süre önce Ballon d'Or (Altın Top) ödülünü de kazanan Real Madrid'in Portekizli süper yıldızı Cristian Ronaldo 'Dünyada Yılın Sporcusu' ödülünü aldı. Törende Beşiktaş'ın tecrübeli file bekçisi Tolga Zengin, 'Milliyet Yılın Kalecisi' özel ödülünün sahibi oldu. Öte yandan 2012'de düzenlenen 59. yıl anketinde Yılın Sporcusu seçilen ancak doping soruşturması nedeniyle geçtiğimiz yıl ödülünü alamayan milli atlet Aslı Çakır Alptekin de dün gece ödülüne kavuştu.