Gündem
11 Mar 2021 11:01 Son Güncelleme: 11 Mar 2021 11:29

Araştırmacı Gazetecilik ödülleri için geri sayım başladı

2020 Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri'nde birinci seçilen haber sahibine 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin Avro verilecek.

Gazeteciler Cemiyeti’nin Avrupa Birliği desteği ve Balkan Araştırmacı Gazetecilik Ağı ile birlikte düzenlediği “AB Araştırmacı Gazetecilik Ödülleri”ne başvuru için son iki haftaya girildi. Türkiye’den gazetecilerin 2020 yılı içinde yayınlanmış araştırma haberleriyle katılabileceği ödüllerde başvurular 22 Mart’ta sona erecek.

Bireysel ya da ekip olarak başvurulabilecek
Ödüllere internet, gazete-dergi, radyo ya da televizyonda yayınlanmış haberlerle ister bireysel ister ekip olarak başvurulabiliyor. Gazeteciler ifade özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, şeffaflık, gücün kötüye kullanılması, temel hakların ihlal edilmesi, yolsuzluk ve organize suç konularında yayınlanmış haberleriyle katılabilecek.

Birinciye 5 bin Avro ödül
Batı Balkanlar ve Türkiye’de Haberciliğin Niteliğinin ve Bağımsız Gazeteciliğin Güçlendirilmesi projesi çerçevesinde 2020 ödülleri için ayrılan fon 10 Avro. Birinci seçilen haber sahibine 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin Avro verilecek.
Ayrıntılı bilgi Gazeteciler Cemiyeti’nin www.gc-tr.org internet sitesinde yer alıyor.