Gündem
14 Haz 2010 11:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:22

ARAP GAZETESİNDEN HER GÜN TÜRKİYE EKİ!

Arap dünyasının Türkiye'ye olan ilgisi geçen gün artarak devam ediyor.

Arap dünyasının Türkiye'ye olan ilgisi geçen gün artarak devam ediyor. Arap ülkelerinde yayınlanan Türk dizileri rayting rekorları kırarken şimdi de bir Arap gazetesi her gün Türkiye eki yayımlamaya başlıyor.

 Türkiye'nin siyasi, ticari ve  ekonomik  alanlar başta olmak üzere bölge ülkeleriyle her alanda işbirliğini güçlendirmeye dayalı bir politika izlemesi ve bölgesel bir güç olarak ön plana çıkmasıyla birlikte, Ortadoğu'da en çok konuşulan ülke Türkiye oldu.

Arap dünyasının Türkiye'ye olan ilgisi her geçen gün artarak devam ediyor. Arap ülkelerinde yayınlanan Türk dizileri rayting rekorları kırarken, Türkiye'ye son yıllarda gelen Arap turist sayısında da büyük bir artış yaşanmakta.

 Bunun yanısıra Araplar Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip etmek, ülkemizdeki haberleri sıcağı sıcağına  öğrenmek istiyorlar. Türkiye, Araplara yönelik açtığı El Türkiye kanalıyla bu talepleri kısmen gidermeye çalışsa da Araplar bu kanaldaki haber, politika ve tartışma programlarının  beklentilerini  karşılayacak yoğunlukta olmadığını ifade ediyorlar. 

Katar merkezli Arapça yayın yapan Eş Şark gazetesi de Arap halklarının Türkiye'ye olan ilgisini görerek Türkiye eki yayınlama kararı aldı.

 Her gün gazeteyle beraber verilecek olan ekte Türkiye'nin iç ve dış politika  haberleri olacak. Türkiye editörlüğünü yedi dilde  yayın  yapan Timetürk sitesinin genel yayın yönetmeni Turan Kışlakçı'nın yapacağı ekin, Türkiye'yle Arap dünyası arasında önemli bir haber kaynağı olması bekleniyor. 

Ahmet Tek / HaberKültür.Net

ETİKETLER
#Türkiye #arap #gazete