Güncel
03 Kas 2017 23:13 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 18:43

Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt:

- "Suriye'de kuvvete dayalı çözümler dayatmaya yönelik bir yaklaşım uzun vadeli bir istikrara yol açmayacak, bilakis kırılgan ve kısa vadeli düzeltmelerden öteye gitmeyecektir."

KAHİRE (AA) - Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Suriye'deki çatışmalar konusunda sürdürülebilir bir çözüme ulaşmak için "Kuvvet mantığının yeterli olmadığını" belirtti.

Arap Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre Ebu Gayt, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki "Sır Beni Yas" Çalışma Forumu'nda bir araya geldi.

Ebu Gayt, Mistura'yla yaptığı görüşmede, "Suriye'de kuvvete dayalı çözümler dayatmaya yönelik bir yaklaşım uzun vadeli bir istikrara yol açmayacak, bilakis kırılgan ve kısa vadeli düzeltmelerden öteye gitmeyecektir." ifadelerini kullandı.

Uluslararası ve taraflar nezdinde meşruiyete sahip bir kurum olarak BM tarafından desteklenen Arap Birliği'nin Suriye krizine siyasi çözüm yönündeki görüşünün önemine vurgu yapan Ebu Gayt, Mistura'dan, 28 Kasım'da yapılması kararlaştırılan Suriye krizinin çözümü konusundaki Cenevre görüşmelerinin sekizinci oturumuna ilişkin hazırlıklar hakkında bilgi aldı.