Gündem
23 Mayıs 2020 11:20 Son Güncelleme: 23 Mayıs 2020 11:25

Arabesk müziğin usta ismi hayatını kaybetti

Kibariye’den Seda Sayan’a çok sayıda ünlü isimle çalışmış usta müzisyen İskender Şencemal hayata gözlerini yumdu.

Duyurduğu hastalık ve ölüm haberleri nedeniyle magazin camiasında ‘Felaket Tellalı’ lakabı ile tanınan ses sanatçısı Onur Akay, kendi internet sitesinde bir yazı kaleme alarak müzisyen İskender Şencemal’ın hayatını kaybettiğini belirtti.

“KİBARİYE’Yİ KİBARİYE YAPAN İSİM”

Akay, “Türk müziğinin dev isimlerine sahnelerde eşlik eden, enstrümanları ile albümlerine önemli katkılarda bulunan ve aynı zamanda çok sayıda ünlü ismin albümlerinin aranjörlüğünü de yapan, ünlü keman ve viyola sanatçısı ve büyük yönetmen İskender Şencemal’i kaybettik. Başta arabesk müzik olmak üzere Türk müziğinde çok önemli bir yeri olan ve sazının gerçek ustası keman virtüözü İskender Şencemal'e, Allah'tan rahmet dilerim. Onun için, Kibariye'yi Kibariye yapan isimlerden biri diyebiliriz.” ifadelerini kullanarak arşivinde yer alan bir fotoğrafı da paylaştı.

Akay fotoğrafa şu notu düştü:

“Arşivimde yer alan bu fotoğrafta sağ baştan İskender Şencemal, Vedat Yıldırımbora, Mine Koşan, Seyfi Günaçtı, Ahmet Tekbilek ve oturan ise Burhan Paker... Yıllar önce fotoğraftaki bu müzisyenler, 'Metronom' isimli bir grup kurmuş ve Mine Koşan'a eşlik etmişlerdi.”