Ekonomi
12 Tem 2023 23:59 Son Güncelleme: 13 Tem 2023 00:49

Araba fiyatları için temmuz ayında rekor gelebilir

Araba fiyatları tarafında hareketlilik sürüyor. Emre Özpeynirci temmuz ayı satışları için dikkat çeken bir değerlendirme yaptı.

Yüksek enflasyon ve döviz kuru tarafında artışlar sürerken Türkiye’de A’dan Z’ye her şeye her gün zam geliyor. Sıfır araba piyasasında fiyatlar da giderek yükseliyor. Son dönemde sıfır araba fiyatları yanı sıra 2. el araba piyasası da artışla dikkat çekiyor. Elinde bir miktar parası olan ise enflasyondan korunmak için araba almaya başladı. Araba da artık bir yatırım aracına dönüştü. Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci bu yönelimin devam ettiğini belirtti.

Özpeynirci sosyal medya Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Temmuzda yılın satış rekoru gelebilir‼️ Normal şartlarda yaz aylarında otomotiv pazarı biraz gevşer, satışlar düşerdi. Ama normal hiçbir şey kalmadı. Sıkı durun; bu ay satışların haziran ayıyla aynı seviyede (111.363) olacağı hatta bir tık bile üstüne çıkabileceği söyleniyor. 10 yıllık temmuz ortalamasının 62.438 adet olduğunu, Temmuz 2022’de ise 52.206 adetlik satış yapıldığını hatırlatayım. Eğer bu ay satışlar 111 bin adedin üzerine çıkıp haziranı geçerse 2023 yılının aylık rekoru olur.”

“Yatırım aracı olmaya devam ediyor”

Özpeynirci bu durumun sebebini ise 3 maddeyle şöyle açıkladı:

“1) Herkes her şey gibi otomobil fiyatlarının da daha yükseleceğini düşünüyor,

2) Mevduat faizleri yükselmeden satışlar yavaşlamıyor,

3) Otomobil yatırım aracı olmaya devam ettiği için talep düşmüyor, hep artıyor.”

ETİKETLER
#araba #zam #fiyat