Teknoloji
19 Şub 2021 12:09 Son Güncelleme: 19 Şub 2021 12:12

Apple'nin Nesini Sevmiyorsunuz!

Markaların yaptıklarını ve hatalarını konuştuğumuz seri olan NesiniSevmiyorsunuz un bu haftaki konuğu Apple oluyor. Böylelikle bu seride sizden gelen cevaplar doğrultusunda kendi görüşlerimizi de ekleyerek keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

#NesiniSevmiyorsunuz serisine Apple ile hız kesmeden devam ediyoruz. Apple, Türkiye’de en çok satış yapan markaların başında gelmekte. Yüksek fiyatı ve yenilik yapma konusunda tüketiciler tarafından eksik kaldığı noktalar ile birçok kez eleştiri topluyor. Bunun yanında iOS işletim sisteminin beğenilmediği ve eksik yönlerini de belirtildiği dikkat çeken detaylar arasında. Yaptığımız anket sonrasında en çok merakla beklenen marka Apple olduğunu ve belirtelim.

Sizden gelen yorumlardan bazıları:

-Rakipleri 65W ve 120W sarji desteklerken halen 20W şarjı desteklemesi ve pilin rakiplerine göre çabuk bitmesi.
-Android’in rahatlığının ios da olmaması.
-Hala 64 GB telefon üretip 11bin TL ye satmaları
-Özelleştirebilir ve özgür olmaması. En önemlisi tabiki de fiyati özellikle iPhone 11 e 7500 tl isteyip 720p ips bir ekran koymaları.
-Dosya aktarımının karmaşık ve zor olması
-Tasarımını ufak tefek değiştirerek uzun yılar piyasaya sürmesi
-Apple fanları.
-Tasarımda yenilik yapmaması.
-E-sim aktifken bir hatta arama geldiğinde diğerinde şebeke kesilmesi ve ikinci hat ile arama yapmanın pratik olmaması.
-Depolama alanı seçiminde uçurum fiyat farkı olması.
-Büyük iPhone yeniliklerini genelde 2 model sonra yapıyorlar. Yeni iPhone tanıtımlarında genelde hayal kırıklığı yaşatıyor yenilik bazında.
-Kaşıkla verip kepçeyle alır….
-Her zaman batarya kapasitesini küçük koyması diğer markalara göre tamir edilebilirliği düşük olması ve bunun gittikçe daha da tamir edilemez modeller çıkarmaya devam etmesi
-Crackli apk tarzı uygulama yüklenememesi.
-Apple: Reklamı çok iyi yapılan “Cilalı kütük”. Android kullandıktan sonra IPhone kullanırsanız, bu seçenek yok mu diye sorup duruyorsunuz. Teknolojik olarak geri olmasına rağmen fiyat olarak günümüzün ilerisinde…
-Piyasaya tuhaf adetler getirmesi ve bütün markalarında “aaa apple yapıyorsa bizde yapalım” demesi (şarj aleti ve 3.5mm jack ın gitmesi)
-iPhone iyi hoş ama aksesuarları çok pahalı. Geçen şarj kablosu almaya gittim 20.000 mAh powerbank parasıydı.
-2 haftalık Watch se ekran kırıldı yapacak yer yok, apple yenisini verelim deyip 2100TL istiyor şaka gibi.
-iPhone 12 mini ile S20 FE yurt dışı fiyatı aynı ama Türkiye de Samsung’un iki katı fiyatına satılması Türkiye fiyat politikası.
-Apple.com.tr nin hiç bir zaman fiyat indirimi vb kampanyaların asla yapmamaları.