Gündem
12 Nis 2021 21:47 Son Güncelleme: 12 Nis 2021 21:51

Apple’ın reklam yüzü olduğu iddia edilmişti! Gerçek ortaya çıktı


Geçtiğimiz günlerde ışık hızında yayılan “Apple’ın yeni reklam yüzünü Trabzon’da bulduğu” iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Uzun süre sosyal medyada konuşulan ve manşetleri süsleyen “Apple yeni reklam yüzünü Trabzon’da buldu” haberinin doğru olmadığı açıklandı.

Marketing Türkiye’de yer alan habere göre; Apple’ın yeni yüzler aradığı haberinin ve Trabzon’daki bahsi geçen Mustafa Mert Topal’ın markanın yeni reklam yüzü olduğu bilgisinin yanlış olduğu açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde, yaşamını Trabzon'da sürdürmekte olan Mustafa Mert Topal isimli bir lise öğrencisinin Apple'ın reklam çekimlerine dahil olmak için ABD'ye gideceği iddia edilmişti. Topal’ın, 20 Nisan'da ABD'ye gideceği ve Apple'ın reklam filmlerinde rol alacağı, 4 ay sürecek yolcuğunda annesinin yanında olacağı açıklanmıştı. Ancak bu olayın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan lise öğrencisi genç, manken olmak gibi bir hayalinin olduğunu, arkadaşlarının da kendisini desteklediğini ve en nihayetinde de Apple'ın açtığı ilanı görerek başvuru yaptığını söylemişti. Olumlu dönüş aldığında çok sevindiğini ifade eden genç, Marketing Türkiye'nin edindiği bilgilere göre hiçbir zaman böyle bir başvuru da görüşme de yapmamış. Marketing Türkiye, söz konusu iddialarını ismini açıklamadığı güvenilir bir kaynağa dayandırıyor.

O günlerde açıklamalarda bulunan anne Sevinç Topal, dilini bile bilmedikleri bir ülkeye gidecekleri için heyecanlı olduğunu, oğullarının her zaman yanında olacaklarını ifade etmişti. Baba Bülent Topal ise oğluna güvendiğini, bunun üstesinden gelebileceğini söylemişti.