Teknoloji
05 Ağu 2020 12:02 Son Güncelleme: 05 Ağu 2020 12:05

Apple'ın efsane ismi görevinden ayrıldı

Apple'da Dünya Geneli Pazarlama Başkan Yardımcısı olarak görev alan Phil Schiller, 30 yıldır Apple'da çalışıyordu. Ancak Phil Schiller yine de Apple'ı bırakmayacak.

Apple yönetiminde Steve Jobs kadar iz bırakmasa da bazı kilit isimler var. Bu isimlerden biri Tim Cook bir diğeri ise Apple'ın etkinliklerinde sık sık sahneye çıkan Phil Schiller. Dile kolay 30 yıldır Apple için çalışan Schiller, 30 yıl boyunca çalışmalarını sürdürdü ve Apple'ı bugünlere taşıdı. Fakat Schiller için artık emeklilik tarihi yaklaştı. Bu yönde bazı adımlar ise atılmaya başlandı.

PHİL SCHİLLER APPLE'DAKİ ÜST DÜZEY GÖREVİNİ BIRAKTI
Apple, paylaştığı bir duyuru ile Dünya Geneli Pazarlama Başkan Yardımcısı görevini yürüten Phil Schiller'ın görevini bıraktığını açıkladı. Schiller'ın yerine ise Ürün Pazarlama'da çalışan Greg Joswiak getirildi. Schiller ise Dünya Geneli Pazarlama Başkan Yardımcısı görevinden ayrılsa da Apple ile olan bağlarını tam olarak kopartmayacak. Phil, Apple'da yine önemli bir görev alacak.

APPLE FELLOW'DA TİM COOK'A RAPOR VERECEK
Phil Schiller, Apple'da şirkete katkıda bulunmuş kişilerin bir danışman gibi görev aldığı 'Apple Fellow' görevine getirilecek. Aynı zamanda Schiller, App Store ve Apple etkinliklerinden sorumlu olmaya, Apple CEO'su Tim Cook'a rapor vermeye devam edecek. Phil Schiller, görev değişikliğine dair açıklamasında ''Beni ağırladıkları sürece burada çalışmaya devam edeceğim.'' ifadelerini kullandı.

TİM COOK'TAN PHİL SCHİLLER AÇIKLAMASI
Tim Cook ise Phil Schiller'ın görev değişikliğine dair bir açıklama yaparak, yıllardır yanında çalışan Schiller için önemli sözler sarf etti. Schiller'ın Apple'ın şu anki Apple olmasını sağladığını vurgulayan Cook onun yeni görevinde, Apple'daki onlarca yılını özel kılan rehberliğini göstereceğini söyledi. Apple'ın başındaki isim yeni Dünya Geneli Pazarlama Başkan Yardımcısı Joswiak'ın ise Ürün Pazarlama'daki deneyiminin yeni görev için kendisini muhteşem bir aday yaptığını da belirtmeyi unutmadı.