Gündem
26 Ağu 2011 09:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:43

APPLE'IN BAŞINA DÜNYANIN EN GÜÇLÜ 'GAY'I GEÇTİ!

Efsane CEO Steve Jobs'un ayrılığı sonrası Tim Cook yönetecek...

Apple’ı yeni dönemde Jobs’ın sağ kolu Tim Cook yönetecek. Cook, Out dergisi tarafından ‘dünyanın en güçlü eşcinseli’ seçilerek dikkati çekmişti. Ayrılık sonrası, şirketin hisseleri tepetaklak olurken, Apple’ın geleceği tartışılmaya başlandı.

Teknoloji dünyasında bir devir kapandı. Jobs, koltuğunu uzun zamandır sağ kolu olan Tim Cook’a devretti. Apple’ın yeni patronu Tim Cook, Steve Jobs’ın sağlık sorunları nedeniyle görevlerinden ayrıldığı üç seferde de efsane CEO’nun yerini doldurmuştu. Cook, ABD’nin ünlü eşcinsel dergisi Out tarafından dünyanın en güçlü gay ve lezbiyenler sıralamasında birinci seçilerek dikkatleri çekmişti.

Steve Jobs’ın görevini bırakacağı açıklaması bilişim sektöründe şok etkisi yaratırken, şirketin hisseleri de borsada tepetaklak oldu. Apple’ın geleceğine ilişkin endişeler nedeniyle Apple hisseleri yüzde 7’ye kadar değer kaybetti. S&P 500’deki şirketlerin piyasa değeri de 52 milyar dolar eridi.

Apple’ın en önemli çip tedarikçisi ve akıllı telefonlar ile tablet piyasasındaki önemli rakibi Samsung’un hisseleri ise yüzde 3 değer kazandı.

Analistler bu ayrılık kararının Apple’ın Eylül’de olası yeni bir iPhone, 2012’de de yeni iPad’in piyasaya sürülmesi planlarını etkilemeyeceğini kaydetti.

Piyasa değerini 175’e katladı

Steve Jobs’ın Apple’a geri döndüğü 1997’de şirketin piyasa değeri sadece 2 milyar dolardı. Apple, bu yıl 350 milyar dolarla petrol devi Exxon’dan sonra ABD’nin en değerli ikinci şirketi oldu. Hatta bir gün Exxon’u solladı bile.