Gündem
08 Haz 2015 22:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:38

Apple'dan müthiş yenilik!

Teknoloji devi Apple'ın dünya çapındaki tüm yazılımcılar ve geliştiriciler için düzenlediği WWDC 2015'te Apple iOS 9 ve beraberinde gelen yenilikleri dünyayla paylaştı.

Apple uzun süredir beklenen yeni nesil mobil işletim sistemi iOS 9'u tanıttı. Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nın ilk gününde tanıtılan iOS 9'un özellikle performans artırıp, pil ömrünü uzatan bir güncelleme olduğu açıklandı.

'SİRİ' DAHA AKILLI BİR HALE GELDİ

iOS 9'da özellikle Siri'nin daha akıllı bir hale gelmesi dikkat çekiyor. Siri'nin yeni işletim sistemi ile Proactive özelliği olacak. Bu özellik sayesinde kullanıcıya yapmak istediği işe göre uygulama önerisinde bulunabilecek. Akıllanan Siri 'geçen yazdan fotoğraflar' gibi komutlar aldığında tüm ilgili içerikleri bulabilecek.

20 ŞEHİRDE TOPLU TAŞIMA BİLGİLERİ EKLENDİ

Bu yıl içinde iPad ve iPhone kullanıcılarına sunulacak iOS 9 ile Apple'ın harita uygulaması Apple Maps'de de geliştirmeler yapıldı. 20 şehirde toplu taşıma bilgileri eklendi. Şehir sayısının zamanla artması bekleniyor.

APPLE PAY UYGULAMASI GELİŞTİRİLDİ

Apple bunun yanında ödeme uygulaması Apple Pay'in de artık daha fazla banka ve kredi kartıyla uyumlu olduğunu açıkladı. Kredi kartı, banka kartı ve mağaza kartlarının tek uygulamada birleştiren Wallet'ın da tanıtımını gerçekleştirdi.

YENİ OS X SONBAHARDA GELİYOR

ABD'li teknoloji devi yeni Mac OS X işletim sistemi El Capitan'ın da tanıtımını gerçekleştirdi. Firmanın Yazılımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Craig Federighi bunun gelmiş geçmiş en hızlı OS X olduğunu belirtti ve "ElCapitan 1.4 kat daha hızlı ve uygulamalar arasında 2 kat daha hızlı geçiliyor" diye konuştu. Mac kullanıcıları sonbaharda ücretsiz bir biçimde güncellemeyi indirebilecek.