Gündem
19 Eki 2012 17:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:17

APPLE, SAMSUNG'TAN ÖZÜR DİLEYECEK!

Apple ile Samsung arasındaki bitmek bilmeyen hukuk savaşı, İngiltere yüksek mahkemelerinin kararı sonrası yeni bir boyut kazandı.

İngiliz mahkemesi,cihazın bazı benzerliklerinin olmasına karşın Samsung Galakxy tabletin Apple tasarımını kopyalamadıgına ve ''onlar kadar havalı'' olmadığına karar verildi.

APPLE ÖZÜR DİLEYECEK
Avrupa genelinde geçerliliği bulunan yüksek mahkeme kararı, Samsung ve Apple arasındaki hukuk mücadelesinin bu kıtada nihayete ermesine neden olurken, Apple, Temmuz ayında alınan karara itiraz için çıktığı yüksek mahkemeden eli boş dönmüş oldu. Apple'ın resmi özür niteliği taşıyan reklamları ne zaman yayınlayacağı açıklanmazken, Samsung mahkemenin ardından şu iğneleyici açıklamayı yaptı:

"Biz halen dikdörtgen biçiminde ve kenarları yuvarlak tableti ilk geliştirenin Apple olmadığına inanıyoruz. Apple'ın tescilli tasarımındaki özellikler, daha önceki pek çok cihazda bulunabilir. Apple diğer ülkelerde bu genel tasarımlara karşı tutumunu sürdürürse,  sektördeki inovasyonzarar görecek ve tüketicilerin seçenekleri kısıtlanacaktır."