Gündem
23 Nis 2015 10:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Apple kullanıcılarına hacker şoku!

Sistemdeki güvenlik açığını kapattığını belirten Apple'ın Macintosh modellerinin hala siber saldırılara açık olduğu iddia ediliyor.

İki hafta önce Mac OS X Yosemite işletim sisteminde bir güvenlik açığı tespit edilmiş, bu açıktan faydalanan bilgisayar korsanlarının bu sistemle çalışan herhangi bir Apple bilgisayarının kontrolünü ele geçirebileceği iddia edilmişti.

Söz konusu güvenlik açığını ortadan kaldırmak için düğmeye basan Apple, güncellemenin ardından sorunun çözüldüğünü duyurdu.

KOLAYLIKLA ELE GEÇİRİLEBİLİR!

Apple'ın güvenlik alanında iyi bir geçmişe sahip olmadığının altını çizen siber güvenlik uzmanı Patrick Wardle ise yeniden düzenlenen sistemin hala hacker'ların saldırısına açık olduğunu iddia etti. Mac'lerin anti virüs alanında birkaç açığı olduğunu belirten Wardle, konuyla ilgili hazırladığı raporunda bu sistemin kolaylıkla bypass edilebileceğini belirtti.

Wardle'a göre, bilgisayar pazarı ağarlıklı olarak Windows işletim sistemi ile çalışan cihazlardan oluşuyor ve bu durumun farkında olan siber korsanlar genellikle Mac'ler yerine diğer modelleri hedef alıyor.