Antalya'yı yağmur ve hortum fena vurdu! Çok sayıda yaralı var

Antalya'nın Kumluca ilçesinde etkili olan kuvvetli yağış sonrası oluşan hortumda çok sayıda kişi yaralandı, ev, iş yeri, araç ve seralar zarar gördü.

Antalya'yı yağmur ve hortum fena vurdu! Çok sayıda yaralı var - Sayfa 1

Antalya öğleden sonra etkisini gösteren sağanak günlük yaşamı olumsuz etkilerken Kumluca ve Demre'de meydana gelen hortumlar seralar, tarım alanları, iş yerleri ve binalarda zarara neden oldu, 3'ü çocuk çok sayıda kişi yaralandı.

19
Antalya'yı yağmur ve hortum fena vurdu! Çok sayıda yaralı var - Sayfa 2

Kumluca ilçesinin Göksu, Hacıveliler, Yenimahalle, Merkez ve Toptaş mahallelerinde saat 17:50'de hortum çıktı. Ağaçların yerinden söküldüğü hortumda bazı araçlarda hasar meydana geldi. Tarım alanları, seralar ve portakal bahçeleri zarar görürken, birçok iş yerinin camları patladı. Levhaların devrildiği, apartman çatılarındaki güneş enerji sistemleri cadde ve sokaklara düştüğü hortum ayrıca, Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait binanın çatısını da yerinden kaldırdı.

29
Antalya'yı yağmur ve hortum fena vurdu! Çok sayıda yaralı var - Sayfa 3

Kumluca Belediyesi kademesinde de hasara yol açan hortum sebebiyle güneş paneli düşen bir otomobildeki Muhammed Ali C. adlı çocuk hafif şekilde yaralandı. Hortum nedeniyle Ümitcan K. (16) ve Eymen D. (15) isimli çocukların da yaralanarak hastaneye götürüldüğü öğrenildi.

Hortumun Merkez Mahallesi’nden geçtiği anlar vatandaşlar tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Seralardaki naylon örtüleri yırtan hortumun büyüklüğü görüntülere yansıdı.

39
Antalya'yı yağmur ve hortum fena vurdu! Çok sayıda yaralı var - Sayfa 4

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Köleoğlu, "Kumluca’mızda yine bir hortum afetiyle karşı karşıya kaldık. Kumluca merkezden geçen büyük bir hortumla beraber, merkezdeki esnaflarımız, dükkanlarımız birçok yer hasar aldı. Kadememizi ve beton fabrikasına, birçok vatandaşımıza zarar vermiş durumda. Zararın bilançosu belli değil. Teyakkuz halindeyiz" dedi.

Demre ilçesinde de hortum çıktı. İlçede bulunan seralara hasar veren hortum vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.

49