Kültür Sanat
16 Ağu 2018 16:23 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:48

Antalya tatilinde mutlaka gitmeniz gereken 5 yer!

Akdeniz'in turizm başkenti Antalya, her yıl on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır.

Gerek göz kamaştırıcı tarihi gerekse de doğal güzellikleriyle Antalya tam bir turizm cenneti. Tatil için gelenlerinse konaklamada tercihi Antalya otelleri olmaktadır. Her bütçeye hitap eden Antalya otel fiyatları, ödediğiniz paranın her kuruşunun hakkını vermekte ve kaliteli hizmet anlayışıyla tatilcilerden tam not almaktadır. Eğer siz de tatilinizi Antalya'da geçirmeyi düşünüyorsanız aşağıda saydığımız bu beş yeri ziyaret etmeden buradan ayrılmayın deriz.

1-)Manavgat
Manavgat, Antalya'ya arası yaklaşık 60 km. ve bu yolu 1 saat gibi bir sürede tamamlayabilirsiniz. Sakın uzakmış demeyin, çünkü Manavgat'ta keşfedeceğiniz tarihi dokuya ve doğaya aşık olacaksınız, iyi ki gelmişiz diyeceksiniz. Manavgat'ta ziyaret etmenizi tavsiye edeceğimiz ilk yer tam bir doğa harikası olan Manavgat Şelalesi. Yemyeşil bir doğanın kucağında gürül gürül akan Manavgat Nehri görülmeye değer bir güzelliğe sahip. Ayrıca burada yöresel yemekler ve aperatifler yiyebileceğiniz mekanlar ve hediyelik eşyalar alabileceğiniz şirin dükkanlar bulunmaktadır. Manavgat ve çevresini keşfetmek isterseniz de Manavgat otelleri arasından bütçenize göre bir tesis tercih edebilirsiniz.

2-)Side Antik Kenti
Manavgat'a bağlı Side; fotoğraflara, yeşil çam filmlerine konu olan Apollon Tapınağı'yla, tüm görkemiyle ayakta duran antik tiyatrosuyla, müzesi ve daha birçok tarihi dokuya sahip alanlarıyla ziyaretine gelenleri kendine hayran bırakıyor. Side sadece görkemli tarihiyle değil altın sarıcı incecik kumlara sahip plajıyla, tertemiz Mavi Bayraklı deniziyle de sizde bağımlılık yapacak.

3-) Aspendos Antik Kenti
Tarihin en görkemli eserleri arasında gösterilen Aspendos, Antalya'da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. M.Ö. 10. yüzyılda inşa edilen şehirden günümüze kadar tüm görkemiyle en sağlam şekilde gelmeyi başaran Aspendos Antik Tiyatrosu'nu mutlaka görün.

4-)Patara
Patara Antik Kenti ve upuzun kumsalıyla ilgiyi hak ediyor. 14 kilometreyi bulan uzunluğuyla Patara Plajı aynı zamanda 'Özel Çevre Koruma Bölgesi' ilan edilmiştir. Bu plaj aynı zamanda caretta carettaların yani deniz kaplumbağalarının Türkiye'deki en önemli üreme alanları arasındadır. Patara Antik Kenti içinden geçilerek ulaşılan plaj alanına ve kente giriş ücretlidir. Patara'ya girişte Girişte Müze Kart'ın geçerli olduğunu da hatırlatalım. Sahilde ayrıca şezlong ve şemsiye isterseniz bunlar da ücretli.

5-)Çıralı - Olimpos - Yanartaş
3 kilometrelik, upuzun bir sahile sahip olan Çıralı sahilinin; bir ucu ünlü Olimpos, diğer ucu Yanartaş'a kadar uzanmaktadır. Çıralı, koruma altındaki Beydağları (Olimpos) milli parkı sınırları içinde. İyi ki de koruma altında kalarak; tatil köyü ve otel gibi betonarme yapılaşmalardan kurtulmuş, doğasını korumuş. Yeşillikler içinde yer alan doğasına bir de harika bir denizi ve sakinliği eklenince buraya doyum olmuyor.