Gündem
22 Eyl 2023 08:30 Son Güncelleme: 22 Eyl 2023 08:30

Antalya Lara bölgesinde felakete davetiye

Ülkemizde çok yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketinden ders almadığımız gerçeği bir kez daha dikkat çekiyor.

Bir süre önce kentsel dönüşüme giren Gençlik Mahallesi'nnde eski bir bina kendiliğinden yıkılmaya başladı, insanların yaşamaya devam ettiği binada üst katlardan çökme oldu ve parçaları yolda geçen insanların üzerine düşerek bir kişinin yaralanmasına sebep oldu.  Binada yaşamın devam ediyor olması binada yaşayanlarda ve mahalle sakinlerinde endişe yaratıyor. Bu durum deprem gerçeğinden hiç ders almadığımızı gösteriyor.

Gençlik Mahallesi'nde yer alan birçok binanın kentsel dönüşüme girdiği kısa bir süre önce ilan edilmişti. Bu binalardan birinin kendi kendine yıkılmaya başlaması ve en önemlisi de hala binada insanların yaşıyor olması mahalle sakinleri arasında endişeye yol açıyor.

Kendiliğinden yıkılmaya başlamasıyla birlikte yıkılan bölümden bir kişinin yaralandığını ifade eden mahalle sakinlerinden bazı veliler, okulların açılmasıyla sabah erken saatlerde çocuklarının bu bina önünde servis beklediğini, harabeye dönmüş bu binadan düşen bir parçayla herhangi birinin ve özellikle çocuklarının yaralanmasının, binanın tümüyle yıkılıp içinde yaşayan komşularının zarar görmesinin hatta ölüme varan faciaların yaşanmasının olası olduğunu, her gün bu endişe ve korkuyla bu binanın önünden geçmek zorunda kalmaktan rahatsız olduklarını ifade ediyorlar.

Mahalle sakinleri, binanın tamamen yıkılmasının an meselesi olduğunu söylerken, düşen parçaların komşu binalara da zarar verdiğini, olası bir yıkım durumumda etrafındaki binalar içinde büyük bir tehlike olduğunu belirtiyorlar. Ülkemizde çok yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketinden ders almadığımız gerçeği bir kez daha dikkat çekiyor.