Gündem
13 Ara 2018 10:54 Son Güncelleme: 13 Ara 2018 18:05

Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Karaaslan intihar etti

Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Karaaslan, otomobilinin içinde beylik tabancasıyla intihar etti.

Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Karaaslan, otomobilinin içerisinde ölü bulundu.

Alınan bilgiye göre, Kepez Varyant seyir terasında bir otomobilde hareketsiz duran bir kişinin olduğunu fark edenler, durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, araçtaki kişinin Antalya Emniyet Müdür Yardımcı Ali Karaaslan olduğunu fark etti. 112 Acil Servis ekibi, Karaaslan'ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Karaaslan'ın, beylik tabancasıyla intihar ettiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Başsavcı: İntihar üzerinde duruyoruz

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Karaaslan'ın intihar etmiş olabileceği üzerinde durduklarını söyledi.

Başsavcı İnal, "İlk belirlemelere göre olayın intihar olduğunu düşünüyoruz. Olay yerinde ele geçirilen materyaller üzerinde detaylı bir inceleme yapılacak. İlgili cumhuriyet savcılarımız, emniyet müdürlüğü olay yeri ekipleri ve adli tıp kurumu tarafından soruşturma detaylı bir şekilde devam etmektedir. Soruşturma sonunda başka bir şey çıkarsa kamuoyuna bilgi verilecektir. İntiharın gece saatlerinde olduğunu düşünüyoruz. Sabah saatlerinde emniyet müdürlüğümüze ihbarı gelmiş. İhbar üzerine emniyet müdürümüzle beraber olay yerinde gerekli incemlemeleri yaptık. Değişik bir bilgi olursa yine paylaşırız kamuoyuyla" diye konuştu.

Valilik açıklaması

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamada, Karaaslan'ın aracının sabaha karşı saat 05.30 sıralarında seyir terasına geldiği bilgisi paylaşıldı. Açıklamada şöyle denildi:  "Bugün sabah saatlerinde, Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Karaaslan, mesai arkadaşlarının kendisine telefonla ulaşamaması üzerine yapılan araştırmalar neticesinde, saat 10.00 sıralarında ilimiz Kepez ilçesi Akdeniz Bulvarı Kepez Seyir Terası mevkiinde bir aracın şoför koltuğunda cansız olarak bulunmuştur. Söz konusu olan otonun bugün saat 05.30 itibari ile bulunduğu yere geldiği ve bu saatten itibaren olay yerinde bulunduğu anlaşılmıştır. Araç içerisinde, ön koltukta Müdür Yardımcısı Ali Karaaslan’ın kendisine ait beylik tabancası ve ön koltuk altında ise bir adet boş kovan bulunmuştur. 2000 yılında kızını, 2014 yılında da kanser hastalığından eşini kaybeden ve diğer iki kızıyla birlikte ikamet etmekte olan merhum Ali Karaaslan'ın cesedi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu Başkanlığına kaldırılmış ve yapılan otopsi işlemlerinde kalbe bitişik atış olduğu, şüpheli bir bulguya rastlanılmadığı anlaşılmış olup, Cumhuriyet Başsavcılığımız konuyla ilgili detaylı tahkikatını sürdürmektedir."