Gündem
12 Şub 2023 23:53 Son Güncelleme: 12 Şub 2023 23:57

Antakya'da yağmalanan iş yerinden bilgisayar çalarak İstanbul'a gelen şüpheli tutuklandı

Hatay Antakya'da yağmalanan petrol istasyonundan bilgisayar ve sağlık malzemeleri çalarak geldiği İstanbul Havalimanı'nda üzerinde 112 acil ibareli yelekle yakalandığı iddia edilen Mehmet Kadir U. (20) "Doğal bir afetin meydana getirdiği korkudan ve kargaşadan yararlanarak hırsızlık" suçundan tutuklandı. Şüpheli savunmasında, "Yağmalanmasın diye yanıma aldım" dedi.

İddiaya göre, deprem bölgesinden tahliye edilen uçaklarla Adana'dan İstanbul Havalimanına bugün gelen Mehmet Kadir U. üzerinde 112 Acil ibareli yelek bulunmasından dolayı şüphe çekti. Yapılan kontrollerde şüphelinin yanında bulunan valizde üzerinde CE-KA petrol etiketli bilgisayar kasası, 1 adet bilgisayar monitörü ve sağlık malzemeleri bulundu.

GÖÇÜK ALTINDA BULDUĞUNU SÖYLEDİ

Şüpheli Mehmet Kadir U. ifadesinde valizlerin kendisine ait olduğunu ve bilgisayarı göçük altından bulduğunu, diğer malzemeleri de deprem bölgesine tekrar gideceği için yanında getirdiğini söyledi.

PETROL İSTASYONU SAHİBİ İSE İŞ YERİNİN YAĞMALANDIĞINI SÖYLEDİ

Bunun üzerine polis memurlarının irtibat kurdukları söz konusu petrol istasyonu yetkilisi M.O., kendi petrol istasyonunun vatandaşlar tarafından yağmalandığını, söz konusu bilgisayarın petrol istasyonuna ait olduğunu, petrol istasyonunda yıkık ve göçük olmadığını belirtti.

"YAĞMALANMASIN DİYE YANIMA ALDIM"

Bunun üzerine şüpheli Mehmet Kadir U., Gaziosmanpaşa Adliyesine sevk edildi. Savcılığa çıkarılan şüpheli ifadesinde, 9 Şubat'ta Mersin'den Hatay'a trenle gittiğini, sağlık lisesi mezunu olduğunu, gönüllü olarak yardımcı olmaya gittiğini, söz konusu acil yeleğini bir sağlık görevlisinin verdiğini ve yardım süresince giydiği iddia etti. Bilgisayar kasası ve monitörünü Antakya sahra hastanesinin arka kısmında bulunan ve yağmalanan petrol istasyonundan aldığını belirten şüpheli, "Yağmalanmaması için yanıma aldım. Kırılmasın diye battaniyeye sardım. Burada istasyon firmasına teslim edecektim. Isıtıcıyı ise deprem bölgesinde ısınmak için tekrar yanımda geri götürecektim. Diğer medikal malzemeleri de zor bulunan ilaçlar olduğu için yanıma aldım. 4 adet sahte çeyrek altınlar ise yanımdaydı yeğenime götürecektim. Valiz bana aittir. Başkasına ait etiket yanlışlıkla yapıştırılmış olabilir. Diğer valizi ise Adana'da bir AFAD görevlisi eşyam fazla olduğu için verdi. Suçlamayı kabul etmiyorum. Çalmak istesem Mersin'e ikametime götürebilirdim" dedi.

Tutuklanması talebiyle Gaziosmanpaşa 3. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Mehmet Kadir U. "Kesinlikle bu eşyaları İstanbul'da herhangi birine satmayacaktım. Biraz dinlendikten sonra Hatay'a dönecektim. Suçsuzum. Serbest bırakılmamı istiyorum" dedi. Mahkeme, "Doğal bir afetin meydana getirdiği korkudan ve kargaşadan yararlanarak hırsızlık" suçundan Mehmet Kadir U.'nun tutuklanmasına karar verdi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanlığı, hırsızlık ve yağma olaylarında 64 kişinin gözaltına alınarak 57 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Adalet Bakanlığı Twitter hesabından yapılan paylaşımda, bölgeye görevlendirilen ilave personel sayısının bin 275, adli tıp görevlendirilmeleri için 323, CEKUT Arama Kurtarma timi personel sayısı 326 olduğu açıklandı. 2 bin 146 depremzedenin ise Adalet Bakanlığı tesislerinde konakladığı bildirildi. Hırsızlık ve yağma olaylarında ise; 75 vaka olduğu, 64 kişinin gözaltına alındığı ve 57 kişinin tutuklandığı açıklandı.

Öte yandan, depremde yıkılan binalarla ilgili 134 kişi hakkında işlem yapıldığı, 7 kişinin gözaltına alındığı ve 3 kişinin tutuklandığı açıklandı.