Kültür Sanat
16 Mar 2023 22:22 Son Güncelleme: 16 Mar 2023 22:24

Annesini öldüren ünlü müzisyen akıl hastanesinde hayatını kaybetti

Ünlü müzisyen Jim Gordon 77 yaşında Kaliforniya’daki bir akıl hastanesinde hayatını kaybetti. Gordon, sadece müzik kariyeri ile değil, aynı zamanda trajik hayatıyla da dikkat çekiyordu.

Uzun süre alkol ve uyuşturucu ile sorunlar yaşayan ve annesini öldürüp akıl hastanesinde kalmaya başlayan Jim Gordon 77 yaşında hayatını kaybetti.

Gordon, müzik dünyasında son derece başarılı bir davulu olsa da özel hayatındaki skandallarla anılıyor. Gordon, 72 yaşındaki annesi Osa Marie Gordon’un 3 Haziran 1983’te bıçaklayarak öldürdüğünde hayranlarını ve müzisyen arkadaşlarını şoke etti.

Tutuklanmasından sonra, doktorlar giderek dengesizleşen davulcuya şizofreni teşhisi koydular; ancak o sırada eyalet yasasında yapılan değişiklikler nedeniyle deliliği bir savunma olarak kullanmasını yasakladı. Yine de Kaliforniya mahkemesi, yıldızın akut şizofreni hastası olduğunu kabul etti, ancak yine de onu eyalet hapishanesinde 16 yıldan ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Sözcü'nün aktardığı bilgiye göre; 1991 ile 2018 yılları arasında birçok kez şartlı tahliye edildi ve bunların tümü reddedildi. Kasım 2017’de Gordon’a tekrar şizofreni teşhisi kondu ve tedavi görmeye devam etti.

Gordon, verdiği röportajlarda annesinin hayatındaki tek arkadaşı olduğunu söylerken bir yandan da kafasının içinde sesler duyduğunu anlatmıştı.

1991’de, davulcunun ilk şartlı tahliye duruşması sırasında, Clapton, Rolling Stone’a arkadaşının başarılarının zirvesindeyken yaşadığı zihinsel mücadelelerden bahsetti ve uyuşturucu kullandığını düşündüğünü söyledi.