Magazin
11 Mayıs 2013 12:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

"ANNEM DEYİNCE AKLIMA... " BEYAZ ANNESİNİ ANLATTI!

Beyazıt Öztürk ve Mehmet Aslantuğ, Vodafone'un sponsorluğundaki Önce Kadın etkinliğinde annelerini anlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı desteğiyle gerçekleşen "Vodafone Önce Kadın" ile Türkiye'de ilk kez kadınların sosyal ve iletişim ihtiyaçları ile ekonomiye katılımlarına cevap veren hizmetleri tek çatı altında toplayan Vodafone Türkiye, şimdi de Anneler Günü kapsamında "Önce Kadın / 81 İl Kadın El Emeği Sergisi" ile kadınların girişimcilik fırsatlarından faydalanmasını sağlıyor. Sergi öncesinde ünlü tasarımcılar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'le yemek yedi. Açılış panelinde şovmen Beyazıt Öztürk ve aktör Mehmet Aslantuğ annelerini anlattılar.

11 Mayıs 2013 – "Teknoloji Hayatın Hizmetinde" vizyonu doğrultusunda, kadınların gücüne teknolojiyle güç katarak, sosyal ve ekonomik hayattaki varlıklarını artırmayı hedefleyen Vodafone Türkiye, üreten kadınların ekonomiye katılımlarını artıracak önemli bir adım daha attı. Anneler Günü kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde ve Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda hayata geçirilen "Önce Kadın / 81 İl Kadın El Emeği Sergisi", Türkiye'nin 81 ilinden, 250'yi aşkın girişimci kadının katılımıyla başladı ve Anneler Günü olan 12 Mayıs Pazar'a kadar gezilebilecek.

Açılışta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, tasarım ve moda dünyasının kanaat önderlerini ağırladığı bir yemek toplantısı düzenledi. Siren Ertan, Günseli Kato, Atıl Kutoğlu, Dilek Hanif, Tuana Büyükçınar, Gönül Paksoy, Suzan Toplusoy, Nedret Taciroğlu, Sema Güral, Ayşe Kucuroğlu gibi ünlü isimler, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray'ın da katılımıyla fikirlerini paylaştılar. Fatma Şahin'in "Kadın emeğini güçlendirme ve destekleme" mesajına katkıda bulunan tasarımcılar ve akademisyenler, "Önce Kadın" programına dair ufuk açıcı bilgiler ve öneriler verdiler.

Beyazıt Öztürk ve Mehmet Aslantuğ Annelerini Anlattı

Açılış töreninin ardından yapılan "Türkiye'de Anne Olmak... Annelerimiz" panelinde, Türkiye'nin öncü erkekleri, kendi annelerini anlattı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın anekdotlarının yanında Beyazıt Öztürk ve Mehmet Aslantuğ'un konuşmaları panele renk kattı.

Televizyon programcısı ve şovmen Beyazıt Öztürk "Türkiye'de Anne Olmak... Annelerimiz" konulu panelde söz alarak kendi annesini ve anne olmayı erkek gözünden anlattı:

"Annem deyince aklıma 'kıymetini önceden bilmek' deyimi geliyor. Annem küçüklüğümden beri benim için bir idol oldu. Adabı muaşereti ben annemden öğrendim. O yüzden onun kıymetini erken yaştan itibaren bilmeye çalıştım. Annemin bana öğrettiği ev hayatı, bugün programımın başarısının anahtarı. Samimiyeti annemden öğrendim. Bana hiçbir zaman 'Bu kadar konuş, bu kadar sus' demedi ama otokontrolü öğretti. Programımı yaparken hep 'Evde annem beni izliyor, acaba ne der?' diye düşünüyorum. Konuklarımı hep annemin yanında misafir ağırlar gibi ağırlamaya çalışıyorum. Annemin bana aşıladığı samimiyet duygusu sayesinde çok izlenen bir programım var. 16 sene felçli babama baktı annem. Ben de annemden gördüğüm bağlılığı, asla boşanmayacağım bir evliliği hayal ediyorum."

Ünlü aktör Mehmet Aslantuğ annelerin önemini anlatırken eşine ve kendi annesine duyduğu hayranlığı paylaştı ve genç anne adaylarına seslendi:

"Benim iki büyük nimetim var. Biri anam, biri yârim. 31 yaşında 5 çocukla dul kalmış annemin en büyük çocuğuydum. Anneme ve eşime baktığımda anneliğin ne kadar kutsal bir mücadele olduğunu görüyorum. Eşim 2 ay boyunca, oğlumuzu dünyaya getirmek için cesaret ve metanetle hastanede yattı. Zor günler yaşadık. Bunu görüp anneliğin gücünden etkilenmemek mümkün değil. Genç anne adayları bu gücün farkında olmalı. Çünkü yuvayı yapan da erkeğe anlam katan da kadındır."

El emeği ürünler Türkiye'ye açılıyor
Vodafone Türkiye'nin 26 Nisan'da duyurduğu sosyal iş modeli "Vodafone Önce Kadın" programı, kadına yönelik sosyal, ekonomik ve iletişim ihtiyaçlarını tek çatı altında topluyor ve ekonomiye katılımı için gelir fırsatları sağlamalarının önünü açıyor.

Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde hayata geçen "Önce Kadın El Emeği Sergisi", kadınların ekonomiye katılımını ve girişimcilik fırsatlarından daha fazla faydalanmalarını teşvik etmeyi hedefliyor. "Önce Kadın / 81 İl Kadın El Emeği Sergisi"'nde yer alan kadınların el emeği ürünleri, "Vodafone Önce Kadın Programı" kapsamında  Türkiye'de bir ilk olan "Vodafone Önce Kadın İlan Servisi" ile ücretsiz olarak Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com'daki Vodafone Önce Kadın mağazasına taşınıyor. Kadınların el emeği ürünlerini satın alarak, ekonomiye katkıda bulunmak isteyen herkes mağazayı ziyaret ederek kolaylıkla işlem yapabiliyor.