Anket şirketlerinin ikinci tur karnesi ortaya çıktı? Hangileri en yakın tahmini yaptı…

Türkiye, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 2. turunu da geride bıraktı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı olduğunu açıkladı. Sandıkların neredeyse tamamı açılırken Erdoğan yüzde 52.14, Kılıçdaroğlu ise yüzde 47.86 oy aldı. Öte yandan anket firmalarının seçimlerin ikinci turu karnesi belli oldu. Hangileri en yakın tahmini yaptı, hangi anket şirketleri yanıldı?

Anket şirketlerinin ikinci tur karnesi ortaya çıktı? Hangileri en yakın tahmini yaptı… - Sayfa 1

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde adayların salt çoğunluğu alamaması nedeniyle Türkiye, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için tekrar sandık başına gitti. Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanan Cumhurbaşkanı Seçimi 2. tur oylaması için oy verme işlemi 17.00'de sona erdi.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı olduğunu açıkladı. Sandıkların neredeyse tamamı açılırken Erdoğan yüzde 52.14, Kılıçdaroğlu ise yüzde 47.86 oy aldı.

125
Anket şirketlerinin ikinci tur karnesi ortaya çıktı? Hangileri en yakın tahmini yaptı… - Sayfa 2

14 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yapılan birçok anket şirketi sonuçları tutturamamıştı. İlk tur seçimlerinin sonuçlarına göre, anket sonuçlarında en yakın tahminlerde bulunan araştırma şirketleri ise SONAR, BETİMAR ve OPTİMAR olmuştu. BETİMAR, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda oy oranını %49.1, Kemal Kılıçdaroğlu'nun %45 olarak açıklamıştı. Buna göre BETİMAR ilk tur için gerçeğe an yakın sonucu açıklayan anket şirketi olmuştu.

225
Anket şirketlerinin ikinci tur karnesi ortaya çıktı? Hangileri en yakın tahmini yaptı… - Sayfa 3

DÖRT ŞİRKET EN YAKIN TAHMİNİ YAPTI

BETİMAR, KONDA, HBS ve PİAR anket şirketlerinin, seçimlerin ikinci turu için de en isabetli oranını açıkladığı görüldü.

325
Anket şirketlerinin ikinci tur karnesi ortaya çıktı? Hangileri en yakın tahmini yaptı… - Sayfa 4

İlk turda en isabetli açıklamayı yapan BETİMAR'a göre Erdoğan %52.2, Kılıçdaroğlu %47.8 olarak açıkladı.

425