Gündem
14 Haz 2023 18:04 Son Güncelleme: 14 Haz 2023 18:08

Ankara'yı esir alan sel sonrası ilk neşteri vurdu!

Ankara'da büyük yıkıma yol açan sellerin ardından tepkilerin odağı haline gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, faturayı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Erdoğan Öztürk'e kesti. Mansur Yavaş, Öztürk'ü görevden aldı.

Ankara, geçtiğimiz haftalardan bu yana etkili olan şiddetli yağışlarda sele teslim oldu. Farklı zamanlarda meydana gelen sel, başkente ağır hasar verdi. Şehrin birçok noktasında ev ve iş yerlerini su bastı. Afette şehrin alt yapısı ağır hasar gördü.

MANSUR YAVAŞ HAREKETE GEÇTİ

Sellerin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tepkilerin odağı haline geldi. Afetle mücadelede yetersiz kaldığı eleştirilerinin yöneltildiği Mansur Yavaş'ın en yapacağı merak konusu olurken, dikkat çeken bir adım geldi.

ASKİ GENEL MÜDÜRÜNÜ GÖREVDEN ALDI

Mansur Yavaş, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (ASKİ) Erdoğan Öztürk'ü görevden aldı. Genel Müdür Öztürk, Başkan Yavaş'ın oluru ile başkanlık iç emrine görevlendirildi.

YERİNE YÖNETİM KURULU ÜYESİ GELDİ

ASKİ Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Işık'ın, Öztürk'ün yerine asaleten atama yapılan kadar Genel Müdürlük görevini vekaleten yürüteceği öğrenildi.