Medya
12 Mar 2014 22:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:59

Ankara'nın Dikmen'i: Recep İvedik TV'de..

Senaryosu Gani Müjde tarafından yazılan Ankara'nın Dikmeni bu akşam Kanal D ekranlarında izleyicisiyle buluştu. Dikmen Recep İvedik'in dizi karakteri mi? Murat Tolga Şen yazdı...

Kanal D'nin dizilerden yana yüzünün güldüğü pek söylenemez, kanalın sezon başından bu yana umutla yayına soktuğu diziler Alman mitralyözünün biçtiği piyadeler misali can veriyor ama kanal yönetimi yılmıyor, yeni dizileri cepheye sürüyor.

Ankara'nın Dikmen'i kanalın son umudu... BKM Mutfak ekibinin yıldızları tüm kanallara dağılmış, yeni projelerde karşımıza çıkıyorlar. Bu aralar yaşadığımız "komedi dizisi bolluğunun" sorumlusu bile sayılabilirler. İyi, ne güzel, halkımızın her zamankinden fazla gülmeye ihtiyacı var. Yılmaz Erdoğan üstüne düşeni yaptı ve TV alemine bir sürü genç yetenek kazandırdı. Aslına bakarsanız Bülent Emrah Parlak benim bu ekipteki favori komiklerimden değil, ama kanal kendisine yanına o ekipten kimseyi almadan bir diziyi sırtlanacak kadar güveniyor.

Bir zamanların pop ilahı Burak Kut ve Gözde Kansu dizinin diğer tanınmış isimleri... Köy kente, ilkel moderne, gelenek yeniliğe karşı duruyor ve ortaya gücünü kültür çatışmasından alan bir mizah çıkıyor. İyi de biz zaten bunu çok iyi biliyoruz. Nereden?

Önce TV'de sonra da sinemada ortalığı dağıtan bir Recep İvedik gerçeği var. Ben bu fenomenin bir dizi karakteri olarak mutlaka taklit edileceğini düşünüyordum, yanılmadım da...

Bülent Emrah Parlak'ın canlandırdığı Dikmen karakterinin Recep İvedik olmak istediği çok ortada. Dizinin ilk bölümü İvedik filmlerinin özellikle 3.sünün yapısını taklit ediyor. Dikmen Spor salonuna gidiyor, plates hocasına sataşıyor, eve geliyor nezih bir partide bağlama çalıyor vs.

Ancak... Ne kadar yerden yere vurulursa vurulsun Şahan'ın Recep İvedik'i olmak kolay değil ve taklit edildiğinde çok da sevimli olmuyor.

Ankara'nın Dikmeni'nin bir sıkıntısı da castın Bülent Emrah Parlak dışında komedi zamanlamasına sahip olmayan isimlerden kurulmuş olması... Gözde Kansu ve Burak Kut'un karşılıklı oynadığı sahnelerde bu çok seziliyor ve seyir iyice sıkıcılaşıyor.

Dürüst olalım, çok parlak bir başlangıç değil bu... Ankaralı bir Recep İvedik fikri kağıt üzerinde cazip gelmiş olabilir ama diziye çekilmiş haline kimse bağlanmaz. Ortada çok komik bir metin yok ve bütün yük Bülent Emrah Parlak'ın üzerinde... Recep kaba ama çok komik, Dikmen ise sadece kaba... İlk bölümden paramparça etmiş olmayalım ama kaç bölüm gider bilinmez!

MURAT TOLGA ŞEN / murattolga@gmail.com